Tuesday, March 22, 2011

Lelaki Idaman Anda?

LELAKI GENTLEMAN


>>banyak gurls dekat luar sana yang suka lelaki begini. Biasanya lelaki type ni sentiasa kemas, bercakap bila perlu, pastu mudah menyesuaikan diri dengan sesuatu keadaan lagi. Lelaki jeni ni juga sentiasa melayan pasangannya bagai seorang tuan putri! jadi siapala yang taknak kan3x?? hehe.. tapi keadaan menjadi cuak pabila lelaki spesis ni sikap gentleman nya sebenarnya mempunyai maksud yang tersirat. Wahai gurls dekat luar sana, jangan mudah terpedaya + cair tau. Manala tau tuptup rupanya dah kawin. kuangkuangkuang~ Buaya darat rupanya!


sedikit kata2x buat lelaki jenis ni, jadilah lelaki yang gentleman kepada pasangan anda buat selama-lamanya. ^^



LELAKI PEMALU/PENDIAM

>> Lelaki yang pemalu namun berdasarkan gerak gerinya kita boleh nampak dia ada hati dekat kita. Lelaki jenis ni payah sikit sebab nak gurls yang memulakan dulu. Nasihat bagi gurls yang suka dengan lelaki spesis camni, kalau nak borak dekat dorang cari la topik yang santai2x, be u self ya! kadang2x mula2x ja dorang malu, lepas2x tu ok dah. Tapi keadaan menjadi cuak bila lelaki macam ni x keberanian nak luahkan perasaan pada gurls yang dia  minat. Last2x gurls tu pilih lelaki lain sebab dia pun tak pasti apa perasaan lelaki pemalu ni dekat dia. Dari takut bertepuk sebelah tangan kan. o.0

sedikit kata perangsang bagi lelaki dalam kategori ni, tanpa keberanian, mimpi takkan bermakna. Korang bakal ketua kuluarga, berani la sikit?! 



LELAKI YANG BANYAK CAKAP

>>uish, kalau lelaki spesis macam ni dia kena cari pasangan yang mempunyai karakter yang berlawan tau. Karang dua-dua suka b'ckp pening juga. Susah nak cari kata sepakat..hehe best berdamping dengan lelaki camni sebab pasangannya gerenti takkan boring punya sebab ada ja topik2x yang dia mau cerita. Tapi menjadi cuak pabila mereka dah start meninggi diri @ bercerita benda yang `tidak betul' @ berubah menjadi `mak nyah' [suka busy body. mengalahkan wanita yaw]

sedikit kata2x buat lelaki camni, jadilah pendengar yang setia juga kepada pasangan anda. Seorang lelaki harus menjaga percakapannya sendiri juga, bukan wanita ja barulah boleh menjadi pembimbing yang baik kan?



~err, buat masa ni, tu ja la dulu..hehe






nota coklet : nanti nak buat entri lelaki idaman menurut Islam pula lah..hoho ^^




6 insan doakan kebahagiaanku:

Jejaka Terhangat said...

err..tp ramai gadis skrg lelaki idaman dia senang je..mcm "pelakon korea"..haha..=p

/Dayah/nurul/dayak said...

xsume ciri-ciri menepati citarasa mmasing, sbb dorang bole pura-pura

syuwai said...

@ j.t

hahaha.. ei, ang sindir aku ke ni?? ;p

syuwai said...

@ Dayah

betul2x.. jadi buatlah pilihan yang tepat! ^^

Qaseh dalia adelia said...

pastikan lelaki sejati kie haha

aizamia3 said...

dah lupa lelaki idaman yg macam mane sebab dah ada depan mata... moga kekal sepanjang hayat..

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat