Saturday, February 26, 2011

Pencarian Blog Paling Hensem Dan Cantik 2011

 
sebenarnya ikut bl0g ni takde la cantik pun, comel ada lah..hihihi [perasan!]
tapi dah kena tag, buat je  la..
 
[mangsa seterusnya] nat tag dekat ;

nota coklet : thanks to m0on sebab tag ^^


Saya nak join bloglist Nelly The Strange

 sila KLIK header kalau nak join sama

saya nak masuk kategori sempoi ye dik..[betul adik kan3x??]*wink2x


 
 

nota coklet : banyak nya [cth, GA dan contest] yang nak tutup akhir bulan ni.. o.0

PENYEBAB OTAK KU JEM!

taktau dah buat entri ape sebab otak ku sedang jem dan sibuk. Dah tu, bl0g coklet ni telah menerima banyak tag tuk mengikuti contest2x.. sakarang ni pelan2x la aku join tu ea. tu pun kalau otak aku sudah tak jem, pasti join contest korang2x tu.. so, jgn la pula kecik hati ea. anyway, thanks sepa2x yang sudi tag tu ea.

oh ya, nanti aku bw + tinggalkan kesan2x coklet kat bl0g kengkorang tu ea, jadi diminta tuk b'sabar. Bukannya tak nak lawat tapi sekarang kekangan masa la..huk3x

tak tau nanti balik kerja dapat update ke tak bl0g ni.. banyak tu kerja tertangguh *wink2x~


oh ya, ni sisa-sisa peninggalanku kat induksi ni..hee~
enj0y~




nota coklet : sayang korang2x yang rajin lawat bl0g ni. muax! xoxo [sedang mencari tukang dr0p cmnnt yG ke 777. hadiah misteri menanti anda!]



Friday, February 25, 2011

Doodal's DiaLoguE COntest

dapat tag ni dari J.T jadi kena merajinkan diri tuk join.. ni pun baru hari ni dapat wat entri. Takde idea nak wat dialog. lepas perah2x otak ni la hasil dia.. aku pun tamak gak nak buat tiga3x sekali dialog supaya peluang menang lebih cerah..muehehehe [thanks tu j.T sebab tag ea ^^]

scene 1>>

scene 2>>

scene 3>>

semua dah ok.. nak tag dekat >> mr.wan, Qaseh, niesz, dan kiwi 


Hadiah:
Top best Dialog Winner: RM50 (ke dalam akaun bank korang atau top up..)
Doodal's Dialog Favourite : RM 10 (2 orang pemenang..)
 
sila KLIK [Doodal's DiaLoguE COntest] untuk menjoinkan diri ^^

nota coklet : exited nak balik tapi macam taknak balik gak sebab tau, kerja yG tertangguh tu pasti berlambak2x..huk3x X.x

Blog Coklat

KLIK the header kalau nak join. tQ


erm, sebenarnya tak dirancang pun nak guna warna coklet ni sebagai warna bl0g. Actually nak kaler hijau sebab suka warna hijau. malangnya design bl0g hijau tu hancus pulak jadinya jadi untuk mengubatkan hati, guna warna ni la. Lagipun addict dengan coklet.. hehe jadi secara jujurnya nak mengaku aku bukanlah peminat warna coklet tapi addict makan coklet..harharhar


jadi secara auto nya aku tukar gak la tajuk besou (besar) bl0g ni menjadi bl0g penGemar c0klet..


nak tag dengan bl0gger  yG sama warna bl0g ni payah sikit ea en.azman sebab majoriti guna warna putih, hitam, merah, pink, hijau..huk2x nanti aku buat bw ea >.<


jadi buat masa ni, nak tag dengan para pembaca yG mempunyai bl0g warna coklet ea.



nota coklet : if blog korang warna coklet gtau ea, nak tag korang la..hehe ;p



Thursday, February 24, 2011

CONTEST gambar muka sedih paling menarik


contest ni kena tag oleh mr. wan, sebab sibuk baru hari ni nak join..hehe

syarat penyertaan;
~hendaklah menjadi folowers tuan tanah
>> DONE

~letak bnner kat atas tu [tekan banner tu kalau nak join]
>> DONE

~letak gak banner tu dekat sidebar
>> DoNE

~tag 3 bl0gger
>> m0on

gambar yang nak masuk contest >>


miahahahaha~
 
cam lawak gile muka ni. sebenarnya malu nak join contest ni tapi dah mr. wan tag mana boleh kite just ignore je kan..huk3x??
 
p/s ni muka kehabisan coklet..hahaha

nota coklet : ngantuk-ngantuk..huk2x x.x [nanti membalas kunjungan korang yG tak sempat aku kunjung tu ea] sayang korang! xoxo

Tuesday, February 22, 2011

AKU DILANDA KEMURUNGAN

Assalamualaikum semua dan selamat malam..hehe pa khabar?? sihat gak ke?? ayat pembukaan nak ambil m0od ni..huk3x hari ni tak sangat mengantuk sebab tak cukup tidur semalam.. adeh bincang pasal persembahan kumpulan untuk besok malam.

pastu tiba2x dapat sms dari mum nak pinjam kereta nak bawak si kuntui pi klinik. dia ada kreta gak tapi dia pinjamkan kat makcik sebab takut tak sempat nak ambil adik2x pulang sekolah petang tu. bapa pula kerja.

tanya la kenapa si kuntui. mum cakap berak dia cair dan berdarah pastu muntah-muntah. adeh, sakit jantungku mendengarnya..huk3x nak tau ke sapa si kuntui tu?? ni haa


miaw ku yang kiut dan gebu..
wuwuuwuuu..rindunya kat ang.. napa ang sakit ??

ada sukan tadi pun macam teda m0od ni..

fakta nota coklet : sebenarnya adik bagi nama miaw ni kitty tp aku tak suka sebab mcm ayu sangat jadi aku tambah kuntui di belakang nama dia. Jadilah Kitty Kuntui.. muehehehe

nota coklet :  ada lagi adopt 2 ekor kucing tapi kucing tempatan je. si kuntui ni kucing mahal la kunun..ngeeeeh~

Bloglist Sahabat BPM

BPM nak buka bl0glist lagi jadi kali ni baru berkesempatan nak men'join'kan diri..huh~
tau ke sapa pengasas bl0g BPM ni?? dia pun ada blog persendirian tau.. ni la header dia

tekan header ni untuk ke bl0g beliau

saya nak join bl0glist tu sebab BPM antara bl0g yang mampu mengeratkan hubungan antara blogger tau. Best! mudah nak wat BW ^^

"Give Away dari Magrib!"

pliz KLIK this header if u want t0 join ^^

kali ni nak cuba nasib join 1st GA dari en. maghrib ni.. blog dia yG simple ngan cerita yang menarik tak rugi kalau korang f0llw.. yang menariknya lagi pasal tuan tanah ni dia amat menghargai para pembaca bl0g dia dan sometimes tu dia akan buat entri2x pasal tukang drop commnt / shoutbox dia.
kenape?? tak percaya ea??
terjah sendiri la..pi pi pi..hee


nak tag dekat = Miss B

nota coklet : terima kasih pada tuan tanah sebab jemput sendiri ea. sekarang tengah sibuk jadi jarang dapat masuk / drop cmmnt kat bl0g mr. maghrib
 

Monday, February 21, 2011

PENGAKUAN : RINDU TAHAP KRONIK

korang pernah alami rindu kronik ke?? tahap parah dah.. ni la sedang aku alami sekarang.huk3x.. puisi ini ku gubah hasil nukilanku bukti ikhlasnya perasaanku dan bukti kerinduanku pada mu ^^


tanpamu jiwa ku terasa sunyi,
terasa amat kosong,
ku amat rindu untuk menyentuh mu,
membelai mu,
juga menghidu haruman mu.
namun,
ku lebih merindui
untuk mendengar suaramu,
masa dan waktu ketika bersamamu,
masa lapang yang dihabiskan bersama,
ingin ku akui,
rinduku padamu ini,
adalah rindu tahap kronik
oh, haiku ku sayang..

muehehehehe~ ;p




nota coklet : tau ke siapa haiku?? kalau korang pembaca tegar bl0g ni c0nfirm kenal!



Sunday, February 20, 2011

SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF !


nak join gak ??
tembak je header tu..hehe

Saturday, February 19, 2011

DERITA ADIK NUR UMAIRAH - TOLONG HEBAHKAN

masa sibuk2x buat bw, terjumpa pulak entri membuatkan jiwa wanitaku sangat2x tersentuh..ngeeh~

 
Senyumku tak seghairah; Gerak gaya tidak selincah; Mataku tak seayu; Kicau burung pun tak semerdu; Namun ku punya hati; Juga gayaku perasaan; Hidupku yang begini; Kadar waktu diizin Tuhan


POHON JASA BAIK SEMUA RAKYAT MALAYSIA YANG PRIHATIN UNTUK MENGHEBAHKAN PENDERITAAN ADIK NUR UMAIRAH BINTI MOHD ZAIDI

Nama: Nur Umairah binti Mohd Zaidi
Umur: 1 tahun
Asal: Kampung Padang Kulim, Kedah
Penyakit: Hidrosefalus (kepala membesar)

Bantuan yang diperlukan:
1. Doktor pakar untuk tampil membantu
2. Hospital pakar tampil membantu dengan teknologi perubatan yang ada
3. Pengamal perubatan alternatif diminta tampil membantu
4. Pengamal perubatan tradisional juga dipelawa untuk tampil membantu
5. Bantuan kewangan
6. Semangat dan sokongan moral buat keluarga
7. Hebahan dalam online (Facebook, blog, forum dan lain-lain)

Sesiapa yang ingin membantu keluarga berkenaan boleh menyalurkan sumbangan melalui akaun Bank Simpanan Nasional (BSN) atas nama Norbaizura Dol (ibu adik Nur Umairah) yang bernombor 0711129000100633.

Doktor pakar, pihak hospital pakar swasta, pengamal perubatan alternatif dan tradisional yang ingin membantu boleh berhubung dengan saya seperti butiran di bawah:

Mohammad Rizan Hassan, Setiausaha ADUAN BELIA-MAJLIS BELIA MALAYSIA
+60137733676

Kerjasama semua amatlah kami hargai. Sama-sama kita berdoa agar ada jalan penyelesaian buat adik Nur Umairah. KEPADA ALLAH KITA BERSERAH !!!

~sumber entri ni dari peminat setia Nubhan [Wyna] dan dia tak suruh masuk blog dia if korang tak minat kat nubhan ea. aku?? minat nubhan tu sikit2x je,bukannya fanatik pon.. >.<

nota coklet : mari kita buat 1 entri untuk tolong hebahkan penderitaan yang dialami adik umairah. mudah2xan dengan usaha kita yang seciput ni mampu mendatangkan kebaikan pada keluarga adik tersebut.

DAPAT DUIT RM300?? MASYUUUUK!!

dapat duit nuff ?? bukanlah.. sekarang ni en. nuff dah kedekut nak mampus..kui2x dapat duit churp2x tu ke?? sudah terang lagi bersuluh. mana aku ada join bende tu..ngeeh~ kang aku ngaku dapat duit churp2x tu kedapatan sangatlah aku nipu..hehe

ni nak habaq, folowers ku dah mencapai 300. trimakasih pada pelengkap ke 300 ni ea..hehe


My Photo 
biodata =
nama; fazidah malumalu..hehe [kukumalu sebenarnya ;p]
asal; kuching, sarawak
kerja @ menganggur; still belajar lagi ^^


jom terjah bl0g malu-malu dia tu..hee


nota coklet : ngantuknya hari ni, penat!.. nak jejalan tapi takde kenderaan dan kawan. Taknak lah datang UiTM Perak ni lain kali..hehe ;p [miss u very much haiku..huk3x] <<=siapa pembaca tegar bl0g ni akan tau siapa si Haiku ni >.<

RIMAS: BODYGUARD TAK BERBAYAR!

Apa maksud bodyguard a.k.a pengawal peribadi ni ?? 


=>>Seorang pengawal peribadi (atau pegawai perlindungan hampir)ialah sejenis pengendali keselamatan atau ejen kerajaan yang melindungi seseorangbiasanya satu terkenal, kaya, atau angka penting dari segi politikdari serangan, penculikan, pembunuhan, mengekori, kehilangan maklumat sulit, serangan pengganas atau ancaman lain.
 
kalau korang tak faham bahasa Melayu ni, sila la masuk ke sini tuk baca dalam orang putih *.* 




hah.. korang tau pe maksud dia kan3x?? hee.. kenapa lak tiba2x nak cerita pasal bodyguard ni?? aku takde pengawal2x peribadi ni la cuma sekarang ni ada yang dengan secara tiba2xnya manusia itu nak mintak puji [bukan minta di puji ea] nak jadi bodyguard aku la pula.. ciss, aku tau la jaga diri, toksah la nak ngada2x nak jaga aku umpama aku ni gelpren ka la pula.. eiii, menyampahnya!


bukannya tak suka dia pasal dia da kurang @ cacat sana sini tapi perangai dia yang terlalu mengada-ngada tu buat aku menyampah! bukan je takat menyampah tapi stress pun ada tau! haa..jangan korang ingat pempuan je yang ngada2x, lelaki pun ada juga tau.


m0od >> menyampah dan rimas yang teramat-amat!





nota coklet : korang ada tips tak untuk menghadapi manusia spesis macam ni?? @.@ 

Friday, February 18, 2011

JOM SERTAI BLOGLIST IR @ BLOG LEBAH



saya suka blog dia yang sempoi dan entri yang ringkas.. aklah berpinar bijik mata aku dibuatnya..hehe ei, korang tau ke dia ada skandal dengan yuyu zulaikha?? OMG!
nak tau lebih lanjut, pi terjah bl0g dia ea..hehe
jom join bl0glist I.R ni.. [KLIK]
 

SILA KELUAR !

sebelum nak teruskan wat entri ni, tengok jam dulu kijap.. o.0 [owh2x masih sempat wat 1 entri sebelum pi jalan ni..hehe]

********************************

Ada seorang cikgu ni dia buat aktiviti perkhemahan bersama dengan anak-anak muridnya kat dalam hutan. err.. tak tau la kat hutan mana tapi dorang berkhemah kat salah 1 hutan simpan kat Malaysia ni *.*

 
sumber gambar : incik google!

tapi sebelum nak masuk kat hutan tu, ada pantang larangnya. Dilarang membawa benda tajam, contohnya pisau. Masa dorang buat jungle tracking pisau lipat salah seorang muridnya telah tercicir dan cikgu tu sendiri yang telah menemui pisau tersebut.

dengan penuh rasa marah cikgu tu suruh anak-anak muridnya segera berkumpul.

cikgu : " siapa punya pisau lipat ni?? lebih baik mengaku sekarang!"

murid-murid: senyap~

cikgu : "baiklah, saya tau siapa punya pisau lipat ni. ada nama dia kena ukir kat atas pisau ni. lebih baik kamu keluar sekarang sebelum saya menyebut nama anda!" [dengan nada tegas]

murid-murid : sokseksoksek~

cikgu : saya kira dalam kiraan 10, kalau tak keluar juga saya akan sebut nama anda! [dengan penuh yakin]
..10
..9
..8
..7
..6
..5
..4
..3
..2
1

stainless steel, SILA KELUAR!

ni la contoh gambar pisau lipat tu ea
cam besa, sumber gambar ni dari incik g0ogle!

nota coklet : ada ke orang nama dia stainless steel ea ?? miahahahaha

sekian~

Thursday, February 17, 2011

ko senyum kat sepa ea??

sebelum tu nak tanya kat korang2x.. kalau ada s0meone tu asyik pandang korang je, korang perasan tak ea??

kalau aku, bulu roma kat tengkuk tu pandai meremang dengan sendirinya..hehehe tu tandanya ada orang asyik dok pandang2x la tuh. dengan pantas mata ku berdangdut-dangdut mencari empunya mata yang sedang memerhati..cewahhh!! hehehe

dan tadi masa dok berbaris nak makan perasan la ada 1 mamat ni asyik pandang-pandang. sekali perasan, aku balas la balik pandangan dia tu. tetiba masa aku pandang mamat tu, terus cepat-cepat dia pandang kat bawah a.k.a kat lantai sambil senyum-senyum sendiri plus ngan muka merah dia tu..

seram gak aku tengok, ye la..dia senyum kat sepa?? daripada dia senyum kat lantai tu baik dia senyum kat aku, boleh gak aku buat mata juling kat dia..miahahahaha

http://4.bp.blogspot.com/_81IBD2JIIvk/TQb9wXGOKfI/AAAAAAAAAUA/dZfYym2jY5c/s1600/mata-juling.jpg 
 sumber gambar : mr. google

BLOGLIST FAIZAL FREDLEY DOT COM


SAYA NAK JOIN BLOGLIST NI


nota coklet: ada ke patut dia kata followers dia baru 15 orang?? ciss.. jom terjah bl0g dia x.x

Terlebih baik hati

suatu hari mr. Bruno bersama pemandunya hendak melawat taman perumahan miliknya. semasa mereka melintasi sebuah rumah, kelihatan seorang pakcik sedang memakan rumput di salah satu kawasan perumahan miliknya.

mr. Bruno : ei, pakcik buat apa tu ?? [soalnya kehairanan]

pakcik om : pakcik lapar nak, dah 2 hari tak makan.

mr. Bruno : owh, kalau begitu, jemputlah ke rumah saya, pakcik.

pakcik om : tapi saya ada isteri dan seorang anak lelaki.

mr. Bruno : takpe,takpe.. bawa je dorang sekali.


semasa berada di dalam limo bersama keluarga pakcik tersebut;

pakcik om : terimakasih la nak, sudi bawa kami sekeluarga ke rumah anak.

mr. Bruno : ei, takpe. lagipun rumput kat rumah saya tu panjang-panjang dah.

pakcik om : @#$#&%


rumput owh rumput..hehe




resepi dari nota coklet : nasi lebih lembut >>
ada sesetengah beras siam akan menjadi keras apabila sudah sejuk. oleh itu, sebelum anda menanak nasi, campurkan beras tersebut dengan beras pulut. Contoh sukatan; 5 cawan beras siam dengan 1 cawan beras pulut


Wednesday, February 16, 2011

20 000 email belum dibaca!

tadi tergerak la nak bukak email yahoo ni.. mak aiiii, juling bijik mata kijap, ada dekat 20 000 email dah yang belum di bukak?? harharhar.. [tahniah2x]

sebenarnya memang malas nak bukak email ni.. bagi sesiapa yang ada hantar email kat sana tu janganlah mengharap aku dapat replay balik ea..huk3x

prncss_teddy@yahoo.com.my = ni kalau korang nak add fb @ ym je ea kalau nak hantar email confrm teda balasan! jangan pulak tuduh aku sombong *.*

jadi if nak hantar email sila hantar dekat prncssteddy@gmail.com.

korang dapat tidur ke ?? jom baca selanjutnya >.<

HOT : dari XL menjadi M ??

tiba2x terkenang peristiwa masa shopping beberapa bulan yang lalu..hoho

strange-funny-people-of-wall-mart-fat-lady-slob-tight-clothes-fail 
sumber gambar : mr. google!
jom baca selanjutnya~

penat dan enjoy ??

assalamualaikum.. <<=tetiba nak bagi salam..hehe

akhirnya sampai gak kat uitm perak ni.. jauh gak rupanya..hehe bersyukur sebab ada gak kawan induksi pempuan dari uitm yang sama..fuh~ [kalau x sya seorang ja perempuan..hehe]
korang tau tak ?? [ish apa la aku ni,mesti la korang tak tau..hoho] sya la paling muda dari sabah ni..hehe x tau lagi dari uitm lain2x tu..
penat sangat tapi enjoy.. cam malas sdh mau menaip panjang2x ni.. err, sempat ka tidur kijap ni ?? *.*

oh ya,korang tengok la gambar2x yang berjaya di snap oleh kamera murah aku ni..

 lepas lapor diri kat balai..hehe


 
ni dalam kapal tapi x jelas sangat sebab duduk dekat wings la pula..huk3x
cantikkan ??

 ni dah sampai kat KLIA..
eh ?? aku ada kat mana ?? @.@

ni baru la ada..hahaha <<= mau jugak masuk

oh ya, masa ikut bas uitm tu, ada staf yang pakai jenama jaket yang aneh.. korang tafsir la sendiri pa maksud dia ea.. [psst.. jgn bgtau orang, aku sempat gak curik2x ambik pic..haha]


sekian~

nota coklet : thanks lawat2x bl0g coklet ni, jap lagi membalas lawatan korang2x semua ea.. lubB all, muax !!

Monday, February 14, 2011

amanat dari tersayang ??

lusa ni nak terbang pergi induksi dah jadi ni la antara pesanan-pesanan keramat dari orang-orang [kawan2x + family] tersayang..hehe

"tidak perlu la bawa banyak baju sebab dekat sana nanti ko boleh cuci baju gak tu"
>> "owh, okey"

"kau mesti aktif dekat sana, kena ambil markah tu"
>> "eii, mesti lah..hehe"

"bawa kasut sukan sebab sana nanti ada sukan tu"
>> "okey2x"

"bersedia la ko bawa banyak stokin"
>> "beklah"

"hati-hati ja dekat sana"
>> "iya"

"jangan lupa bawa ubat nyamuk"
>> "hahaha.. mau jugak ka??"

"jangan nakal-nakal dekat sana ah"
>> "ish, tidaklah. saya tengok orang encem jew.." harharhar

thanks korang2x.. sbenarnya ada lagi, kat atas tu antaranya lah..

nota coklet : exited + nervous nak pergi induksi ni *.*

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat