Thursday, December 30, 2010

aktiviti mengumpul award x.x

s0rry yew kepada siapa2x yang baik hati beri award tu tapi syuwai belum lagi ambil..hehe ni kali baru mau ambil award dari miss queen F..hehe ni award nyew >>


 ~ tekan pic tu if m0 masuk bl0g tuan tanah tersebut yew ^^

 ~ pastu crita 5 benda pasal diri kamurang yang patut tuan tanah tahu.. [erm, apa ea ??]
 >> pempuan
 >> suka hijau
 >> suka k0rea2x
 >> suka c0klet.. nyam2x
 >> suka n0. 7..
( rasanya memang tuan tanah dah tau kan ?? haha)

~ benda yang syuwai nak tau dari tuan tanah ??
 >> erm, siapa nama bet0i yew ?? um0r brape ?? asal ?? hehe.. [macam sesi suai kenal la pula]

~ kata2x tuk tuan tanah.. selamat berkenalan N m0ga sukses selalu >.<

sekian ~

p/s tuk reades ;tuk tuan tanah yang lain, sila bgtau jew if da award belum syuwai ambil yew, bukan x sudi, ter lepas pandang jew x.x

p/s tuk tuan tanah, dijemput gak ambil award syuwai yang x seberapa tu yew.. [yg kat bawah f0l0wers tu]

SBS Gayo Daejun 2010 Performances


Hosting SBS Gayo Daejun this year was Kim Heechul, Jung Yonghwa, Jo Kwon, and Hwang Jung Eum. For Yonghwa and Heechul, it was their second year in a row to MC the event. Many of K-Pop's top names this year came together for the show. As expected, there were many special stages.


Teen Top vs ZE:A
miss A vs Sistar
Orange Caramel
Norazo
U-Kiss
Homme
Secret
f(x)
Narsha
4Minute & MBLAQ
SHINee
Yoseob & GiKwang (Beast)
Davichi
IU
Wheesung
Maknae Special – SeoHyun(SNSD), Sulli(f(x)), JiYoung(Kara), Lizy(After School), TaeMin(SHINee), ChanSung(2PM), Mir(MBLAQ)
After School
Son Dambi
Rei & FT Island
T-Ara & Beast
SHINee & f(x)
CN BLUE & DJ Koo
Kim Gun Mo & 2NE1
2AM & Baek Ji Young
KARA
SNSD
2PM
JYP
Se7en, G-Dragon, TOP, Park Bom
Super Junior
BoA

Opening - 2010 hits performed by children.













































































sekian ~

p/s lama x update news k0rea..hehe

Jom Sertai Bloglist Siti Safiyyah

masa lawat2x kat bl0g miss queen F , tejumpa pula segmen ni N trus nak j0in tuk memeriahkan lagi segmen ni la..hehe

syarat2x dari penaja ;

1. Buat satu entry di blog korang di bawah tajuk "Jom Sertai Bloglist Siti Safiyyah".

pastu..

Jawap soalan di bawah.

~ Dari mana anda kenal blog Siti Safiyyah
 >> dari bl0g queen F

~ Apa yang best tentang blog Siti Safiyyah yang patut dikekalkan
 >> erm.. apa erk ?? kekalkan bl0g yang simple N x berat jew k0t.. senang nak msk balik2x..hehe

~ Apa yang paling tak best tentang blog Siti Safiyyah yang patut diperbaiki
 >> err.. yang tak best ?? macam teda kan3x ??

~ Ucapan korang buat tuan punye blog Siti Safiyyah
 >> hai, selamat berkenalan.. oh ya, dah f0ll0w tuan tanah yew..hehe

Jangan lupe letakkan sekali link ke entry ini. [KLIK]

 Sekian ~

Malaysia B0leh !!!

semalam berbal0i gak bersengkang mata tengok perlawanan b0la sepak antara Ind0n ngan Malaysia.. suasana agak tegang N wat pen0nt0n pun sakit jantung ! adesss.. dengan s0rakan dari peny0k0ng ind0nesia tapi sepi sebentar selepas syafee berjaya menjaringkan g0l yang pertama.. yup2x, menempatkan kedudukan team Malaysia lebih selasa..brav02x!

tapi sya jatuh cintak sama Fahmi..eh silap2x.. sama gaya tangkapan si Fahmi yew..hehe nanti x pasal2x kena katare sama gf si Fahmi tu..hak2x.. eh, k0rang tau kew yG gf si Fahmi tu ada bl0g ?? nma dia si Elia .. [juz klik nma dia tu if m0 ad dia yew] o.0

kat sana Fahmi kena lebih daripada 400++ pancaran leser tp dia tetap maintain sambut / tangkap b0la tu pun.. alaa.. si Markus tu yG kurang terer tangkap b0la, m0 salahkan orng2x malaysia yG kasi pancar2x laser kat mata dia la pula.. ceh~

sebenarnya permainan team ind0n pun boleh tahan tp tetap tidak b0leh menembusi defence team malaysia ..(bangga!) ketua team ind0n pun mengakui benda tu lah kat MHI, td pagi da kena siar.. gini la dial0g dia;

"Firman : defence malaysia sangat bagus ya.."

pa pun, ok apa ind0n dapat gak kasi jaring 2 g0l kan..hee



p/s ~ sakit tekak s0k0ng team malaysia semalam, em0si masa layan b0la tu..haha ;p
      ~ N selamat bercuti t0 all Malaysian bes0k..ngeh3x

Wednesday, December 29, 2010

Mary me. Mary !

sekali tengok citer ni cam x best jew.. ye la sebab mengharapkan lak0nan yang lebih kaw2x dari Jang Geun Suk hasil lak0nan dia kat citer y0u're beautiful a.k.a he's beautiful tu.. maybe pelakon pempuan dia yang wat filem ni kurang feymes?? erm, pa p0wn, sebenarnya drama ni best juga la.. drma ni baru semalam tamat criter dia ditayangkan kat SBS [saluran tv kat k0rea N boleh tngk on9 kat tvnetworks.com] tp sekarang ada gak main kat astro KBS tu.. ni nak k0ngsikan serba sedikit pasal drama ni ~


Title: 매리는 외박중 / Maerineun Oebakjoong / Mary Stayed Out All Night
Chinese Title : 玛丽外宿中
Also Known as : Mary is Out at Night / Marry Me, Mary!
Genre: Romance, comedy
Episodes: 16
Broadcast period: 2010-Nov-08 to 2010-Dec-28
Air time: Monday & Tuesday 21:55


Synopsis ;
Wi Mae Ri is the cheerful, pragmatic daughter of a failed businessman who had grown used to being constantly on the move to escape from debtors. She becomes fast friends with the free-spirited indie singer Kang Moo Kyul when she nearly ran him over in a car. Meanwhile, her father Wi Dae Han is saved from his debtors by his old friend, Jung Suk, who had just returned from considerable success in the Japanese entertainment industry. Jung Suk, who had harboured a secret love for Mae Ri’s mother, sets up a deal with Dae Han to have Mae Ri marry his son, Jung In. In her desperate to escape this predicament, Mae Ri begs Moo Kyul to pose as her husband, and finds herself in even more trouble than before when her father proposes a 100-day period in which she has to divide her time equally between Moo Kyul and Jung In, after which she has to decide who to marry.

Cast ;
Moon Geun Young as Wi Mae Ri
Jang Geun Suk as Kang Moo Kyul
Kim Jae Wook as Byun Jung In
Kim Hyo Jin as Seo Joon
Park Joon Gyu as Jung Suk (Jung In’s father)
Park Sang Myun as Wi Dae Han (Mae Ri’s father)
Lee Ah Hyun as Kam So Young (Moo Kyul’s mother)
Shim Yi Young (심이영) as Director Bang
Lee Sun Ho as Lee An
Kim Min Gyu (김민규) as Ri No
Geum Ho Suk (금호석) as Yo Han
Park Chul Hyun (박철현) as Re Oh
Kim Hae Rim (김해림) as Ji Hye
Lee Eun as So Ra
Chae Min Hee (채민희) as Jang PD
Yoon Yoo Sun as writer

Note ;
- Based on the internet comic “Maerineun Uibakjoong” by Won Soo Yeon.
- “Maerineun Uibakjoong” was first published online via cartoon.media.daum.net on February 6, 2009. It was then published as comic book on November 24, 2009
- Won Soo Yeon also wrote the manhwa “Full House” which was adapted into the 2004 KBS drama “Full House”.
- Writer In Eun Ah left the drama due to the drama’s low ratings and discord with the production team. She was replaced with Go Bong Hwang who took over the script from episode 11 . 

sekian ~

Tuesday, December 28, 2010

Award untuk penggemar c0klat ...x0x0

sedar x sedar, jumlah peminat c0klet dah bertambah 100+..hehe tima kaseh, da jugak yang sudi j0in iNi bl0g buDak baRu belaJar ni yew..hee bagi menghargai k0rang semua syuwai nak wat award lah

award khas :

penggemar yG ke-100..-->> miss iLa

ni award nya yew ;)


ni pula award tuk semua.. sepa2x yang jadik f0ll0wers syuwai tu, dipersilakan ambil award ni.. yup2x, jgn malu, jangan segan.. syuwai yang segan2x ni sebab biasa2x jew awrd ni..huk2x.. biasalah, baru belaj0r kan..

sekian ~


kamilah blogger 2011

masa tengah merayau2x pi bl0g orang2x..terjumpa segmen ni.. pa lagi, trus j0in lah..ngehehe

SHAHAZRIN.COM

~ Segmen ini terbuka pada semua blogger yang nak join.
yup2x..silalah j0in, jangan segan2x..
~ Letak header diatas dan linkkan ke entri ini.
D0NE
~ Buat entri sikit pasal segmen ini dengan tajuk " Kamilah Blogger 2011"
Simple kan ?? o.0
~ Tag 3 rakan blogger (tiada paksaan)
nak tag kat semua kengkawan bl0gger..
dijemput tuk j0in yew >.<

~ Dah siap post link kat entri nie.. [KLIK]
D0NE


penuh makna ??

pernah dengar lagu ni kew ??
ala yang OST filem Sepi tu.

Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

 
macam tercucuk kat lubang hidung pulak lagu ni...hak2x..
adaka lagu yang boleh wat k0rang meleleh ?? hee


Monday, December 27, 2010

k0rang dah bayar saman kew ??

uiks2x.. k0rang tau ke sekarang if bayar saman dapat diskaun woo~
best apa, jadik yang belum lagi bayar2x saman tu pa tunggu lagi, pi la bayar..hehe
sepa yang teda saman tu pi la carik saman, dun't wury2x sebab da diskaun jugak..hak2x
tapi sepa yang buat tu bet0i2x la da masalah jiwa yew.. o.0
tapi kalau setakat saman parking kereta yang rm30 tu, takde diskaun yer..
harap maaf.. [ceh, keciwa ?? hampeh~]
actually baru jew pas bayar saman jugak ni..haha
susah jugak ada kereta ni, macam2x yang nak d0k kena fikir..
pa pun, I l0ve2x my car.. muax2x x0x0 haiku~ [erk, nama kereta syuwai]
kereta k0rang ada nama kew ??

sekian~

p/s lubB2x my f0llwers jugak !
mencecah 100 juga ni..terharu2x..
nanti syuwai bagi k0rang s0mething2x yew >.<


500 BL0G !

banner-ben-3

1. Letak banner kat atas tu..
~ D0NE

2. TAJUK: 500 BLOG ! dan linkkan ke entri ini ...
~ D0NE

3. Tuliskan serba sedikit mengenai diri anda dan tujuan jadi blogger ..
~ i'm juz an ordinary gurl yang minat sangat2x sama k-pop, k-drama, N k-artis..hehe
~ jadik bl0gger tuk suka2x N m0 kongsikan isu2x menarik sama pembaca

4. Tinggalkan url entri anda di entri ini ...
~ D0NE

sekian ~

P/S PENAJA : tolong paste url anda sekali saja untuk mengelakkan gandaan di senarai ..

Friday, December 24, 2010

APA ITU POKOK KETUM ??

Mitragyna speciosa korth atau pokok ketum ialah sejenis tumbuhan yang berasal dari asia tenggara dan merupakan tumbuhan asli di Thailand dan malaysia. Di Malaysia tumbuhan ini banyak terdapat di negeri-negeri sebalah utara semenanjung dan pantai timur. Ia hidup subur di kawasan bertanah lembab yang mempunyai kandungan humus yang tinggi. Kebanyakan ditemui secara liar di kawasan-kawasan hutan dan persekitaran kampung

Pokok ketum berasal daripada keluarga “Rubiacea” di Amerika Syarikat ia dikenali dengan nama “Kratom”. Di Thailand pula ia dipanggil “Kakuam”, “Katawm”, “Ithang”, atau “Tawn”. Sementara itu di Malaysia, pokok ketum juga dikenali sebagai pokok biak. KEGUNAAN DAUN KETUM SECARA TRADISIONAL

Bahagian yang selalu digunakan ialah daun. Daun ketum telah digunakan secara meluas oleh ganerasi terdahulu dalam bidang perubatan tradisional terutamanya dalam masyarakat melayu.

Ia digunakan dalam merawat keadaan seperti:-

- Masalah cirit-birit - Masalah kecacingan - Sebagai penahan sakit - Mengembalikan semula tenaga wanita selepas bersalin - Menggalakkan penyembuhan luka - Sebagai penenang fikiran

Secara umumnya, ia digunakan samada dengan cara mengunyah daun ketum yang segar atau meminum air rebusannya

PENYALAHGUNAAN DAUN KETUM

Di malaysia, penyalahgunaan daun ketum ini semakin menular terutamanya dalam kalangan penagih dadah seperti morfin dan heroin. Ini disebabkan, selain mempunyai kesan penenang, ia juga dikatakan berupaya menghilangkan kesan sindrom penarikan (withdrawal syndrome) untuk jangka masa yang singkat.

Memandangkan kesan seperti mengambil heroin dan morfin daripada daun ketum hanya mampu bertahan selama 3-4 jam, para penagih terpaksa mengambil rebusan daun ketum secara lebih kerap dan jumlah yang banyak untuk mengurangkan kesan gian terhadap morfin atau heroin. Keadaan inilah yang menyebabkan penagih mula menagih daun ketum pula.

Oleh kerana daun ketum mudah didapati secara percuma di negara ini, maka penyalahgunaannya juga semakin berleluasa.

KESAN PENYALAHGUNAAN DAUN KETUM

- Susut berat badan - Sukar untuk tidur (insomnia) - Tiada selera makan - Bibir menjadi kering - Kesukaran membuang air besar - Kesan lebam dan terbakar pada muka terutamanya pada bahagian pipi

Gejala-gejala ketagihan seperti:- – Mata dan hidung berair – Sengal-sengal sendi – Mudah marah – Semakin lemah untuk bekerja

sekian ~


Thursday, December 23, 2010

SAYALAH BLOGGER ITU






macam kebiasaanya, nampak jew header tu, tau la segmen siapa kan..hehe
hah?? k0rang bl0gger tapi tak kenal bl0g en. ben ??
sayang seribu kali sayang..huk2x

mo j0in segmen ni ??
ni syarat2x en. ben -->>

1. letakkan header cam kat atas tu..
~ DONE

2. Tajuk mestilah cam entri syuwai ni..
~ DONE

2.1 Link kan ke entri segmen en. ben..klik sini =>> [KLIK]
atau kat header en. ben
~ DONE

3. Tulis nama blog anda 10x

iNi bl0g buDak baRu belaJar
iNi bl0g buDak baRu belaJar
iNi bl0g buDak baRu belaJar
iNi bl0g buDak baRu belaJar
iNi bl0g buDak baRu belaJar
iNi bl0g buDak baRu belaJar
iNi bl0g buDak baRu belaJar
iNi bl0g buDak baRu belaJar
iNi bl0g buDak baRu belaJar
iNi bl0g buDak baRu belaJar

~ DONE

sekian ~


Lawak ker ??

sebelum start kerja syuwai nak k0ngsikan pa yang syuwai jumpa ni untuk menghiburkan hati semua..ntah lawak ke tak ni..hehehe

"Kenapa lelaki perlu beristeri tiga... ."
Jawapannya kerana :
kerana kalau kawin satu isONE
kalau kawin dua isTWO
kalau kawin tiga barulah isTERI... ..

SENYUM pada orang tua tanda sayang.
SENYUM pada kanak-kanak tanda kasih.
SENYUM pada kekasih tanda cinta.
SENYUM depan telefon tanda gila,
masih SENYUM lagi... memang sah GILA!

" Manusia jatuh CinTa??Tak heran... "
Kuda makan RuMpuT?? Tak aneh...
MONYET pandai picit TETIKUS?? HEBAT!!!! ( MOUSE )
MASIH PICIT??
LUAR BIASA!!!!

"Cinta..ibarat kentut... "
makin dipendam makin gelisah...
bila di lepaskan ... ... .
ahhhhhhh lega rasanya... ... .

Aku terpaku dek renungan matamu,
hatiku tertanya-tanya, BENARKAH ini?
nafas ku tertahan, kau tunduk SEGAN..
lalu ku bertanya, "kau..kentutkan?"

"... bila hidupmu dlm kegelapan, "
maka berdoalah; dan apabila selesai berdoa, jika kegelapan masih mengelilingimu maka bayarlah bil letrik yang tertunggak tu!! 

selamat pagi semua  


Wednesday, December 22, 2010

.: Al-Fatihah :.

semalam masa si0k2x layan channel 391, tngk invincible y0uth yang sangat2x menghiburkan N wat pen0nt0n x kering gusi..<<--syuwai la tu..haha

ni m0 terangkan skit dulu pasal sh0w tu.. para peserta yang dipilih tu dari kalangan artis2x k0rea wanita.. dalam ramai2x tu syuwai minat si Hara dari kumpulan penyanyi k0rea femes [KARA].. sebab umur kami sama, 20..hehe lagi pun dia c00l apa..  pastu semalam da artis jemputan lagi si encem Teamin [dari kumpulan SHINee kalau x silap].. layan habis~

penat la m0 crita lagi, nanti kamurang tengok sendiri yew..hehe

Tamat kisah tu.. tiba2x da kawan lama ni call syuwai yang bagitau da kawan seangkatan kami, sama2x sek0lah di SMKA TDM, telah meninggal dunia kerana terbabit dalam kemalangan jalan raya di semenanjung..[x sempat m0 tnya lebih lanjut sebab dah tekejut sangat]

kengkawan bagitau yang arwah tu antara semalam atau pagi ni kena terbangkan untuk dikebumikan di Sabah.. marilah kita sama2x sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah tu N semoga dia ditempatkan dalam kalangan orang2x yang beriman. Amin~

Al-Fatihah~


Tuesday, December 21, 2010

BEAST to Release Three Duets Starting Tomorrow

semalam tengah layan2x Music Banks, kumpulan BEAST ni ngam2x wat sh0w lagu Beautiful.. meleleh habis tengok dancing + nyanyian durang.. ahaks ! 
tergoda I, tapi d0nt w0rry ah in, I masih setia kat U.. L0L~
jadi hari ni terbuka hati ni nak search news baru pasal gr0up ni..ngehehe
enj0y readings !


BEAST will release special duets starting tomorrow.  The six boys paired up with each other to perform three songs of different genres, which will be released one per day for the next three days.

Yoseop and Junhyung's hip-hop song "Thanks To" will be released at 5 PM tomorrow.  Hyunseung and Gikwang's R&B song "Let It Snow" will be released on Wednesday.  Dojoon and Dongwoon's ballad "When The Door Closes" will be released on Thursday.

The BEAST goodness doesn't stop there: a soft version of the single "Lights Go On Again" will be released on Friday.

Fans who attended their first-ever solo concert on December 12 got a sneak preview of the songs, but the rest of us will be hearing them this week.



Source: asiae.co.kr


"SAYA NAK MASUK BLOGLIST ELLEN"


masa wat BW terjumpa pula segmen ni..hehe syuwai pun nak j0in la untuk memeriahkan segmen Ellen..

Syaratnya ellen senang jer....

1)  Buat 1 (satu) Entry mengenai "SAYA NAK MASUK BLOGLIST ELLEN"...simple jer..tulislah apa saja korang suka jangan menghina sudah...hehe...
~ saya nak j0in bl0glist Ellen sebab blog Ellen best !
2) Masukkan Banner Ellen dalam Entry korang.(seperti di atas)
~ DONE

3) Dalam Entry tu, Ellen mengharap agar korang memberi komen tentang blog Ellen, Ellen tak mengharapkan pujian dan tak sanggup nak baca kutukan ...hehe..cukuplah kalo memberikan pendapat atau komen bagaimana Ellen boleh memperbaiki Blog ni, samada dari Header, Template, Kotak Komen  atau apa saja.
 ~ erm..nak k0men apa yew..tedalah.. bl0g ellen ok apa..

4) Kalo sudi nyatakan satu ja entry ellen yang paling baik bagi korang...kalo rasa tak der yang baik tak payah lah kot...ini tak diwajibkan..ikut suka korang..hehe..
~ ni yang pening ni sebab semua entri ellen best2x belaka..adess x.x <<- c0nfius !

5) Tinggalkan link entry korang di dalam komen entry ini...
~ DONE

Hadiah berupa t0pup..tak kira Celc0m, DiGi @ yang s'angkatan dengannya =>>

Entry Paling Kreatif-------RM30.00
Backlink terbanyak yang Ellen dapat dari Entry tersebut ----RM20.00
Peserta Terawal-----RM20.00

3 entry terbaik-----RM10.00 setiap satu.

masyuk2x..ahaks !

p/s Segmen ini akan tamat pada jam 12.35 Tengah Malam 21/12/2010..maksudnya Ellen buka penyertaan ini selama 48 Jam sahaja.


sekian ~


Kenanganku sebagai blogger



1. Header BEN ASHAARI BLOG
DONE

2. Tarikh lahir blog anda ..
September 2010

3. Punca kelahiran blog anda
Boring dengan fb, m0 share inf02x menarik

4. Orang pertama yang jadi follower anda
tQ, kak..xoxo

5. Entri pertama anda sebagai blogger
pasal coklet sebab penggemar coklet [coklet addict!] hak2x

6. Entri pertama anda yang mendapat banyak komen /hits
yup2x..semua dijemput tuk j0in yew, still boleh j0in ^^
 
7. Blogger pertama yang anda jumpa ..
erm..sepa yew ??

8. Blog yg anda minat ..
blog En. Ben sebab tidak s0mbong N sudi t0l0ng pr0m0 new bl0gger..[macam syuwai ni la..huk2x]
makaseh en.ben >.<
pastu, dapat inf0x menarik jugak dari en. ben

9.Ceritakan kenangan manis anda sebagai seorang blogger
bila folowers tu betambah, pastu da bl0gger yang sudi tanya2x N minta tunjuk ajar dari syuwai ni biarpun setahun jagung pun belum sampai dalam dunia bl0gger ni..ngeh3x..
sharing is caring..! very2x appreciate..xoxo

10. Ceritakan kenanan pahit anda sebagai seorang blogger
bila ada followers yang tarik diri terus menjadi f0llwers syuwai.. ntahla kenapa ?? samada dia juz nakkan di follow balik.. pastu tejumpa bl0gger yang s0mbong bagai nak dipuja padahal f0l0wers baru berapa kerat. ceh~ [folwers en. ben N da jugak beberapa blogger lain sampai beribu2x tak la jugak s0mb0ng cam tu]
ye lah, kan new bl0gger..jadi dia fikir, pa kelas daaa..

11. Impian anda terhadap blog anda ..
harap2x bilangan f0l0wers tu akan terus bertambah dan bertambah..
sem0ga setiap entri tu adala yang sudi nak tinggalkan jejak d0rang..
moga2x bl0g ni akan terus aktif N bertambah maju..
sekian~



.: Perhatian untuk semua wanita :.

syuwai ada dapat beberapa sms dari mum, saudara-mara, N kengkawan jadi nak k0ngsikan dengan semua la >.< .. =>>

~ Important message for every female who goes to work, college or school alone ~
If u find a child crying on the road, showing u his/her address & asking u to bring him/her there, 
take him/her to the police station.
No matter what u do, DON'T go that address.
This is a new way for gang members to rape females.
Please tell this to all the girls & boys s0 they can inform all their friends and family members.
Thanks.

p/s bagi kaum lelaki pun perlu ambil perhatian ^^

sekian ~


Monday, December 20, 2010

kentut dari mulut ??!!

al-kisah nya bermula begini ...hehe

macam biasala pagi-pagi sebelum pergi kerja tu pi hantar adik dulu kat sekolah.. [ni berlaku waktu persekolahan yew, kan sekarang still cuti sekolah].. masa tu hari isnin, hari yang masih dalam mood malas-malas mo pi kerja jadi terlewatlah bangun.. pas siap-siap suma dan tanpa breakfst, terus jalan pi hantar adik..nyanyi2x la perut tu mintak kena isik..da gastrik lagi, jadi terkeluar lah bunyi cam sendawa tu.. actually, bukan sendawa tapi angin yang keluar dari perut sebab mau d0rang mahukan freedom..! hak3x.. jadi lahirlah dial0g antara adk syuwai dengan syuwai :

adik: eii..kak kenyang la !

syuwai: tu bukan sebab kenyang la..

adik: jadi yang kakak sendawa tu ??

syuwai: itu angin keluar sebab lapar, belum makan..

adik: ..eh, kakak kentut dari mulut ??

syuwai: erk..??!!

pemahaman c adik; buang angin = kentut
O.0

dari kiri: Husam[8 thn], najwa[3 thn], towi[7thn]
 
yang budak lelaki dua orang tu la syuwai kena hantar pi sekolah..hehe
yang b'cakap tu guna topi biru..


Friday, December 17, 2010

khasiat sengkuang cina

kali ni nak k0ngsikan inf0 tentang sengkuang cina-->>


~ Boleh dijadikan penawar untuk penyakit bronkitis yang kronik serta menurunkan tekanan darah inggi.

~ Mempunyai rasa yang manis dan menyejukkan.

~ Boleh meredakan demam, selsema dan batuk.

~ Sengkuang Cina kaya dengan karbohidrat, lemak, protein,vitamin C,kalsium, fosforus serta zat besi.

sekian ~ 


Dulu aku nakal !


~ header blog BEN ASHAARI
DONE
~ Nama sekolah rendah dan sekolah menengah termasuk tahun ...
>> S.K Surati, Papar [2001-2002] (sek. rendah paling last)
>> SMK. A. Tun Datu Mustapha [2003]
>> SMU Islamiah, Tawau [2004-2006]
>> pindah balik p SMK. A. Tun Datu Mustapha [2006-2007]
>> pastu ambil stpm di SMK. Badin, Tuaran [2008-2009]

~ Aktiviti ko kurikulum yang korang ceburi
ad0i.. banyak sampai x ingat..hehe

~ Jawatan yang di sandang dulu .. hehe..
dari sekolah rendah sampai sekolah menengah pengawas perpustakaan
~ Nama guru kesayangan korang ..
ramai2x..tQ cigu2x yang banyak beri tunjuk ajar..xoxo

~Subjek paling disukai dan tak suka ..
emm..sejarah kot [suka]
yang berkaitan dengan pengiraan..hehe [x suka]

~ Kawan baik masa sekolah ..
Ratna Safitri
Fitrie Iqyannie
ramai2x..

~ Cita cita masa sekolah dulu
macam guru..hehe

~ Artis feveret masa sekolah dulu ..
artis-artis k0rea..[Rain Bi]

~ Perkara yang paling tak dapat dilupakan masa sekolah
student life.. sangat si0k2x dan enj0y !

~ Jika dapat kembali ke zaman persekolahan , apakah yang ingin korang lakukan ..
maybe jangan terlalu aktif aktiviti luar sek0lah jadi dapat lebih tumpukan dengan pembelajaran >.<

~ Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu ( tak kurang 100 patah perkataan )
syuwai paling malas aktiviti prep tu [belajar sebelah petang atau malam sendiri2x tau buat perbincangan sama kawan2x lain]..biasanya prep ni untuk student yang tinggal kat hostel. jadi pernah la beberapa kali tu syuwai escape sama geng karas pi bersembunyi kat mana2x sampai kengkawan lain ingat kitaorang tu HANTU.. iya la..kan panik takut kedapatan jadi masa sembunyi2x tu tekeluar la bunyi2x aneh cam bunyi geseran selipar..miahahaha 
mcm mana syuwai tau ?? sebab biasala kalau tinggal kat hostel ni berita mudah tersebar luas..
gini lah antara dial0g dorang yang syuwai dengar-->>

kawan A : uiks..kamurang tau ka?? tadi masa aku pi kelas #%*&^ ada aku dengar bunyi macam orang bejalan ... !
kawan B : eii..di sana mimang keras tu..kalau malam jangan pegi sana.. ni la k0
syuwai : ....... 

sebenarnya saja x mau bagitau dia, sebab kawan A tu mimang mulut kepoh jadi sebab tu la kami panik masa dia masuk pi kelas takut kedapatan aktiviti baik kami tu..hak2x

banyak lagi tapi cukup la tu jer..hehe
tapi masa tingkatan 6 macam jadi budak baik pula kat sekolah..ngeh3x
err..betul ker ??

p/s student hostel kat luar sana jangan tiru seperti saya..ahaks !!


Misteri Pembalut Hadiah ??

Nini berumur 15 adalah seorang anak yang pendiam. Nini seorang yang penuh denagn misteri. Ibunya seorang usahawan kecil-kecilan namun atas kegigihannya perniagaannya mulai bertambah maju, manakala ayahnya telah pun meninggal dunia sejak dia kecil. Tinggal lah Nini dan ibunya berdua. Ibunya seorang yang amat tegas dan mengharapkan Nini berjaya di dalam pelajaran.

Setelah bertungkus lumus belajar akhirnya Nini mendapat kesemua A dalam setiap mata pelajarannya ketika menduduki peperiksaan PMR dan SPM.

Suatu petang ibuanya memanggil Nini. "Ibu sangat bangga dengan pencapaian engkau, Nini, apa kau nak sebagai hadiah kerana cemerlang pelajaranmu nak?"

Nini tersenyum dan berkata "Saya hanya nakkan sekeping pembalut hadiah ibu."

Ibunya hairan. Tapi dia tetap menunaikan hajat anaknya. Dia lantas membelikan anaknya sekeping pembalut hadiah untuk anaknya.

Oleh kerana keputusan Nini yang cemerlang, dia diberikan biasiswa oleh Petronas dan berjaya melanjutkan pelajaran dalam bidang kedoktoran di university terkemuka di Malaysia. Ibunya bangga dan bertanyakan apakah hadiah yang Nini mahukan. Nini masih tetap mahukan sekeping pembalut hadiah. Ibunya bertambah hairan, namun dia tetap membelikan Nini sekeping pembalut hadiah.

Semasa di university, Nini berjaya dan terus berjaya dan dia telah mendapat anugerah sebagai pelajar terbaik di Universitinya. Kejayaan demi kejayaan yang diterimanya namun dia masih tetap mahukan sekeping pembalut hadiah dari ibunya.

Ibunya terfikir yang dia mempunyai anak yang kurang betul, tetapi masih berbangga.

Akhirnya dia telah diterima bekerja di salah sebuah hospital yang terbesar di Malaysia yang bertaraf international. Ibu Nini semakin gembira lantas dia masih bertanyakan apa yang Nini hendak. Namun, Nini masih tetap mahukan pembalut hadiah.

"Kau ni, asyik-asyik pembalut hadiah! Sudah!! Perniagaan Ibu makin maju dan ibu hadiahkan kau sebuah kereta Mini Cooper S Clubman".. Ibunya tahu bahawa Nini amat menggemari kereta tersebut kerata pernah terlihat Nini mengumpul gambar-gambar kereta mini cooper.

Namun, Nini tetap gembira dengan pemberian ibunya tanpa banyak soal.

Pada hari dia mendapat kereta tersebut, dia keluar untuk test drive keretanya. Malangnya, dia mendapat kemalangan yang teruk di Highway KM 7 dan dimasukkan ke ICU.

Ibu Nini amat terperanjat dengan kemalangan tersebut.

Semasa di ICU, ibunya menjaga Nini dengan penuh kasih sayang. Tetapi nampaknya Nini tiada harapan untuk sembuh, lalu Nini mengeluarkan kesemua pembalut hadiahnya dan menyerahkan pada ibunya.

"Ibu... ambillah pembalut hadiah yang saya simpan ni...." kata Nini yang dalam kesakitan.

"Nini, selama ni asyik minta pembalut hadiah aje,  kenapa?" kata ibunya

"Sebenarnya ada misteri disebalik pembalut hadiah ini..." kataNini

"Apa dia ?" tanya ibu Nini

Tetapi belum sempat Nini memberitahu misterinya, Nini menghembuskan nafasnya yang terakhir...

Ibu Nini menjadi separuh gila mengenangkan misteri anaknya.

Apakah misteriya? Anda nak tau????

*
*
*
*
*
*
*


ianya tetap misteri kerana tajuk cerita ini adalah Misteri Pembalut Hadiah dan akan menjadi misteri selamanya.



miahahahahahaha~

sekian~

p/s ~ dapat ilham dari s0me0ne yang kreatif..
~ selamat bekerja.. <<--untuk diri sendiri juga..hehe



Thursday, December 16, 2010

you're beautiful ?? atau he's beautiful ??

pernah tengok drama k0rea you're beautiful ka?? cerita yang ini --->>




Synopsis

The management company of the idol group A.N.JELL insisted on adding a new singer to the group as the lead vocal, Tae Kyung's voice was hurting. However,the new member, Mi Nam, had to go to the States to repair a botched eye job just before signing the contract. His agent came up with the idea of having his twin sister, Mi Nyu,to stand in for him and pretend that she was her brother. The two of them grew up in an orphanage and Mi Nyu, who was all set to become a nun, agreed to this charade as she didn't want to spoil her brother's chance of fame which would make it easier to look for their mother.


Cast

A.N.JELL

* Jang Geun Suk as Hwang Tae Kyung
     o Kang Soo Han as young Tae Kyung
* Park Shin Hye as Go Mi Nam (Male) / Go Mi Nyu (Female)
* Lee Hong Ki as Kang On Yu / Jeremy
* Jung Yong Hwa as Kang Shin Woo

yup2x..yang cerita ni lah.. sayang if belum pernah tengok, drama ni ditayangkan tahun 2009 yew.. bel0m lagi tengok ??? hah, sepa yang belum lagi tengok drama ni silalah tengok di 8TV, hari Isnin - Jumaat, jam 8.30 - 9.30 malam.. ni la antara drama k0rea yang dapat buat syuwai x berenti ketawa.. lawak + kiut + si0k habis lah.. Layan ~

p/s tapi tajuk drama ni kat 8TV he's beautiful yew..

sekian ~

mimpi ngeri ???!!

k0rang pernah termimpikan benda aneh yang sumpah k0rang tak nak mimpi ?? tahniahla syuwai ucapkan pada sapa2x yang tak pernah tu.. hehehe.. pernah tu termimpikan en. tikus2x yang memang syuwai f0bia..terus terbangun dan terduduk ni..ngeh3x 

semalam termimpikan orang yang mimang syuwai tak berkenan N kalau b0leh biarlah dia mampus pergi jauh2x dari hidup suma orang.. sudahlah bentuk makhluk ni -->> [] (4 segi).. err..miang lagi..uwerk !

tapi yang peliknya dalam mimpi tu, tiba2x ada ir0n panas kat tangan syuwai pastu pi ir0n tangan dia yang ikut miang macam tuan dia tu..hak2x..

mimpi-mimpi.. if dalam mimpi, suma pun b0leh jadi tapi tanpa keberanian mimpi takkan bermakna.. kan3x?? 

tu la syuwai nak bagi peringatan la pada suma dan juga pada diri sendiri..hehe sebelum tidur tu pi basuh kaki dulu pastu jangan lupa baca doa tidur.. 

oh ya, sebenarnya faktor jalan cerita kat mimpi kamurang tu bergantung pada apa yang kamu buat sebelum tidur.. misalnya, cerita apa yang kamu tengok sebelum tidur atau cerita apa yang kamu baca sebelum tidur..sebabnya, kamu terlalu fikirkan cerita tu atau cerita tu sangat berkesan di hati kamurang...

sekian ~

Wednesday, December 15, 2010

m0re pictures 0f ah in.. YAY !

Photoshop jobs

Small caption: “Pissed off”
Larger caption: “Hey now.. you dump me for a new guy and that’s the best you can do?
Top caption: Whaddya want
Caption: Noona, I’ll sell it to you for cheap
Caption: Hoo—Business isn’t going well.
[The exact translation is "Business is dirtily not going well" and it's much funnier in Korean but I can't think of a way to express it in English properly! The original Korean caption is funny because on the first level, it's kind of a crude or crusty expression and on another level, it connotes that business is going poorly because of some external reason of bad luck, not cause of any fault of Ah In's, and with the cigarette in his mouth the irony is too real!! Lol I give up, that's the best I can do]
 
Caption: Oi, why don’t you buy a sweet potato?
Caption: Forgive me just this once..I won’t be late from now on..
Caption: Are..you all changed..?
[As in, clothes... no crazy Transformers kinda thing going on here]
Ah In: Aaaaaaaaang~
From outside: You said you’d cook!
Small caption: It’s cold out….
Larger caption: It’s late, what’s going on.. showing up like this without calling..
Caption: Why aren’t you answering my calls




NATURAL -->>


 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat