Tuesday, May 31, 2011

STIKY P0ST= GA : LET'S GO GREEN. SAVE THE EARTH!

ini p0st melekit, sila skroll ke bawah untuk post baharu ^^


akhirnya tersampai juga hajat nak buat giveaway untuk para penggemar coklet.. hope anda la yang sudi join ye >.<

syarat-syarat penyertaan ;

1. Buat entri, GA : LET'S GO GREEN. SAVE THE EARTH!
~ suka hati la nak buat review pasal bl0g coklet ni @ tak

2. Mestilah follow bl0g coklet ni. [kan GA ni dibuat khas untk penggemar coklet ku =)]

3. `Bagaimana cara anda selamatkan bumi ni supaya kekal hijau?'
~ jawab soalan dalam entri korang tu ya

4. Dalam entri, sertakan sekali banner kat ats tu dan terus link kan ke entri ni

5. tag 5 orang bl0gger @ lebih dan mesti maklumkan dkt dorang. [wajib2x, x buat dosa tau ;p]



Hadiah ;
hadiah MISTERI bagi 3 bl0gger dan 1 hadiah bertuah o.0
maksudnya ada 4 la, jadi sepa2x pun boleh menang tau
[hadiah akn ditambah jika penyertaan memberangsangkan]


tarikh tutup penyertaan ;
22 April 2011


UPDATE = sebab berlaku masalah yang tidak dapat dielakkan, tarikh penutupan GA ni dilanjutkan sampai bulan 5 ya
^_____^

[tapi tertakluk dengan pindaan empunya bl0g ni juga ya. (smada nak awalkan/lmbatkan pnutupan GA ni.tQ)]



UPDATE ;
3 blogger tu akan ditentukan menggunakan en. Random.org ya.tQ





nota coklet : jom la join reramai ya. sepa2x yang x kena tag pun boleh join tau. Makaseh ^^


Wednesday, May 25, 2011

Something you could never get tired of doing

Assalamualaikum semua..hehe soalan untuk kelmarin, benda yang aku tak penat dan jemu buat?? errm~ >.<

of course lah makan coklet! mana boleh penat menikmati coklet tau..hoho [ejaan sebenar coklet adalah coklat, saja gedik2x nak taip coklet.muehehehe]






nota coklet : besok kungfu panda release.. nak tengok, nak tengok! hehe ;)



Monday, May 23, 2011

In this past month that I learned

Hello all..this question suppose to answer two days ago but i'm not in bl0gging m0od..tehee ^__^

erm, in this month I learn how to manage my money. I means on how to throw it better in a good ways..^^ nowadays, money were important u know but not all we can buy with money, right guys??  >.<







nota coklet : tolonglah kembalikan keghairahan aku dalam bl0gging ni..LOL



What kind of person attracts Me?

Assalamualaikum korang..hehe post hari ni sepatutnya untuk hari sabtu tapi baru hari ni nak buat entri.. erm, ciri-ciri seseorang yang buat aku tertarik??

aku akan tertarik dengan s0meone yang takde ciri-ciri ni..sila KLIK sini untuk baca [Korang Memang Kiut Sebab tu korang KLIK]..hehehehe





nota coklet : simple dak entri ni?? kehkehkeh





Friday, May 20, 2011

A photo of somewhere you want to go

Rasanya aku nak pergi korea kot..hehe ni penangan tengok cerita-cerita dan drama-drama korea la ni.. aku nak sentuh bunga-bunga sakura, lepas tu nak jalan-jalan dekat pulau Jeju..
erm...tu je lah untuk soalan hari ni.. entah kenapa sejak dua menjak ni aku malas dah nak berbl0g. Nafsu untuk berbl0g dah kurang.. X____x






nota coklet : tinggal beberapa kerat soalan lagi yang nak dijawab, lepas tu I'm free. Yaho0o!..hehe




saya nak join bloglist aziluzdanhidupnya

..benda pertama yang saya terpandang bila buka blog aziluz ialah... dan pada pendapat saya aziluz ialah seorang perempuan.. Betoi kaaa?? sebenarnya dia sendiri pu curios apa sebenarnya jantina dia.ishk! Pepon, selamat kenal ye empunya bl0g..hehe






nota coklet : weh, korang. Tuan tanah bl0g tu peminat lomo2x.. ^__^ Macam dah lama betul tak join bl0glist bl0gger ni..hehe



 

Who am I ??

Wah soalan seterusnya ni soalan bonus nih.. siapakah saya?? Masalahnya, aku pun tak tau siapa lah aku..LOL


Nama : syuwai. nama betol, Biarlah rahsia..kehkehkeh

Jantina : Perempuan

T/lahir : 17 Mei, sama bithday dgn Tomok one in a million tu a.k.a new boys tu

Umur : Baru mencapai tahap kematangan..LOL

Febret kaler : Hijau 

Hated kaler : Kuning..err, sebab kalau I guna warna tu I nampak seksi la..aww~ wakakakaka ^.^" [takde kaitan ya, saja nak melawak]

Addicted to coklet ? : YES !

eh, korang nak tau apa lagi?? cukuplah setakat ni kot, malas lah nak menaip lagi..heheheh






nota coklet : kesimpulannya aku hanyalah seorang wanita biasa ^____^ i'm just an ordinary women babe..




Thursday, May 19, 2011

A photo of something that means a lot to me

maksud soalan = gambar yang memberikan banyak makna kepadaku..adess sepatutnya soalan ni dijawab kemarin tapi entah kenapa sejak dua menjak ni aku malas nak update bl0g. Sebab malas jadi otak seakan-akan menjadi lembab. Lembab?? oh no, tak nak, tak nak..hehe ^.^"

berbalik kepada soalan, nak jawab entri ni berdasarkan gambar-gambar yang dijumpai di mr.google ya. Malas nak letak gambar sendiri.. >.<

gambar pertama adalah gambar masa kecik-kecik..

kalau tengok gambar masa kecik-kecik ni teringat kenangan2x masa kecil2x dulu. Agak nakal juga la masa kecik tapi aku budak baik maa~..kehkehkeh ;p


gambar with family;
best kalau tengok gambar 1 family yang lama-lama. Boleh tengok gambar adik beradik masa tu dahi licin lagi, ada yang masih pendek, ada yang masa kecik-kecik tu putih gebu mak aii, tapi sekarang tak lagi..hehe lepas tu boleh tengok gambar parents kita masa dorang muda-mudi dulu kala


next, with friends;
beruntung kalau dapat kawan yang dari kecik kan.. >,<. Best godek-godek gambar masa zaman sekolah, tengok macam na rupa kita dulu, rupa kawan-kawan kita..hehe ada masa sekolah tak hensem, huduh tapi jumpa balik kemain rupa dah tiptop..ngeeh~






nota coklet : weh, korang hari ni release filem nurkasih dan pirate carribien.. ^____^



Wednesday, May 18, 2011

My dream wedding

Tengok je tajuk entri ni takkan tak faham kot..hehe sepatutnya kena jawab soalan ni kemarin tapi kemarin cuti, sempena hari wesak bagi seluruh kawasan Malaysia..kan3x korang?? tehee ^__^

soalan ni jatuh ngam2x pada umur aku naik 1 anak tangga and yes, saya bukan budak bawah umur lagi..LOL

oke, oke, berbalik kepada soalan, perkahwinan idaman ye..erm, kalau boleh mau yang simple2x je dan bertemakan hijau dan putih..warna febret la katakan..ngeeh~


lepas tu, aku nak adakan 1 majlis je, sekalikan majlis lelaki dan perempuan jadi jimat kos gak kan, toksahlah nak membazir. Buatla dekat dewan ke, ke nak buat dekat hotel?? err..tapi suka majlis yang santai-santai je macam stail Garden wedding gitu..



kat atas ni adalah gambar hiasan..hehe


acara potong kek?? nak juga gedik-gedik buat acara potong kek.huahuahua 

tengok gambar kek tu, bukan je nampak cantik tapi nampak sedap je kan3x?? grr...


oh ya, dress lagi.. baju nikah lain, sanding lain, potong kek lain.. kalau boleh baju yang boleh dipakai balik pergi fuction2x sebab sayang juga kalau baju tu boleh guna sekali je, membazir!

 baju putih seblah kanan tu untuk nikah yang kiri tu untuk sanding.[konon-konon la..muehehehe]
baju ni ditemui dekat bl0g ni http://dinahalim.blogspot.com/


macam cantik je tengok dress ni kan korang?? >.<"


pelamin pula lagi.. hish, susah juga ceciter pasal kawin ni kan korang.. ^.^"

 ni dapat dari http://ariannapelamin.wordpress.com/

ni dapat dari http://tepaksirehbridalbutique.blogspot.com/
dua gambar ni adalah contoh pelamin yang berkenan di hati..

eh, cukuplah bercoleteh pasal topic ni, penat jari menaip..harharhar dah bagi kredit dekat sumber2x gambar yang aku cabuli ye..ngeh3x




nota coklet : korang tau ke macam mana nak daftar mengundi?? wah, aku ada kewajipan untuk negara sudah, mari kita mengundi..LOL



Monday, May 16, 2011

Rakyat didahulukan dengan kenaikan petrol RON95!!



Rakyat perlu bersedia kemungkinan berlaku kenaikan harga petrol RON95, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Beliau berkata kemungkinan itu adalah memandangkan kajian mengenai rasionalisasi subsidi dijangka akan dibuat sekali lagi bulan depan.

"Saya ingin rakyat bersedia. Saya tidak mahu nanti rakyat terkejut, kata harga minyak tidak naik tetapi akhirnya naik juga," katanya kepada Bernama di Putrajaya, semalam.

Beliau diminta mengulas laporan akhbar baru-baru ini bahawa harga bahan mentah itu tidak akan naik buat masa ini.

Ismail Sabri berkata kenyataan tidak akan naik buat masa ini tidak bererti harga bahan mentah itu tidak akan naik.

"Jadi rakyat kena bersedia untuk sebarang kemungkinan kerana trend penurunan harga minyak tidak mungkin berlaku. Ini bermakna sama ada harga akan kekal atau pun naik. Jadi ia bergantung kepada kajian itu," katanya.

Kali terakhir harga RON95 naik ialah pada Disember tahun lalu sebanyak lima sen kepada RM1.90 seliter.

Tiga hari lalu, Ismail berkata, kerajaan memberi jaminan bahawa harga minyak petrol RON95 tidak akan dinaikkan buat masa ini.

Beliau berkata, kerajaan masih mengkaji untuk mengambil tindakan yang sewajarnya mengikut pasaran minyak dunia.


sumber : http://www.malaysiakini.com/






nota coklet ; harga minyak mau naik lagi tapi gaji bila la mau naik?? X___X



A letter to someone who has hurt me recently

Day 22 = to wrote a letter to ...??



to `you',


Firstly, thanks b'coz take good care of me even sometimes you're so annoying! and always makes my ears hurt! erm, but the pain were not compare with the hurt in my heart that I have to cure and treat in by my self even i was'nt a doctor or a nurse X___X


Sometimes or always I felt like i'm not appreciated on what i'm doing. Like a soldier that obey his komander. or like a slave?? I'm very2x bored with u nonsense sensitif feelings. Just can u be like everyone else like u wanted me to be like someone else?? Had u ever try to listed on what i'm going to say? can u ask something with nicely? or says something nice?


Do u know how suffer to act and playing role the character like u want, that u never appreciate it. The happy face not necessary its reflect the emotion in the heart. Happy go-lucky, its just I can to hide my problems and grief ^____^



That all and have a nice day yaw ^^




nota coklet : 16 Mei = selamat hari guru !!! >.<



A photo of My favorite place to eat

Gambar tempat makan yang kamu suka

sebenarnya banyak tempat yang aku suka makan dan aku suka explore tempat makan ni,,hehe
tapi nak share tempat makan yang senang korang cari la

 yeah~ mcD! lovin it!
pastu aiskrim dia pun sedap-sedap! nyam2x

selain mcD, pizza huuuuutt~, kenny rogers, restoren seafood, kfc pun boleh, errm..hisyh, cukuplah kot.. miahahaha




nota coklet : siapalah yang tak suka bab makan-makan ni?? kalau ada memang rugi!



The meaning behind My blog name

soalan seterusnya = Maksud disebalik nama bl0g aku


Bl0g penggemar coklet a.k.a chocolate lovers bermaksud bukannya aku suka warna hijau tapi aku suka makan cokelat..muehehehehe kalau warna febret, aku suka warna hijau ^.^"



tapi kalau berdasarkan url blog, syuwaistory.. bl0g ni menceritakan berdasarkan apa yang pernah aku lalui, terpikir, minat, menarik, dan tempat meluahkan rasa stress. Tapi jangan pula korang stress2x masuk bl0g ni ya..

Jom bersantai-santai dan lepak-lepaklah dekat bl0g penggemar coklet ni..hehe






nota coklet : aiii.. banyaknya soalan yang tertangguh X___X



5 features not MY desire man!

soalan untuk hari ni = 5 ciri-ciri bukan lelaki idamanku.. sebenarnya bukan begini bentuk soalan dia tapi saja nak ubah ikut kreativiti sendiri..ehehehehe




tengok gambar dah tau kan?? Bersepah dan pengotor.
itulah ciri-ciri lelaki yang aku tak suka..
to gurls, senang je nak tengok lelaki ni pembersih atau pengotor, tengok je kuku dia[lelaki tu]..
kalau panjang lepas tu siap ada kekotoran-kekotoran [sometimes tu kuku dia ada kekotoran aneh yang berwarna hitam lagi..euwww!] lagi dekat kuku dia tu, sah-sahlah lelaki tu pengotor..
ni fakta betul tau, bukan cobaan.



Seterusnya lelaki penipu!
Paling benci dengan lelaki spesis macam ni..
Bila bercakap bukan main berkobar-kobar tapi hampeh~
Manis di lidah je la jawabnya..
I want see the action not the omong kosong!
[beklah, berlaku percampuran bahasa di situ. Sila selesakan diri anda dan memahaminya. TQ]
Mueehehehhe





 Cuak dengan lelaki kasanova dan playboy ni..
Berhati-hatilah dalam mencari pasangan ye gurls.
Jangan cepat terpedaya dengan lelaki bermulut manis ni. Korang boleh detect sendiri sebenarnya lelaki kasanova ni. Cuma tolonglah jangan butakan mata anda dengan sikap lelaki tersebut.
Tapi perempuan pun ada playgirl juga kan? [bukan aku ya]
Kenapa agaknya?? Adakah sebab dia bermata duitan? Pisau cukur?
Okey, taknak ulas panjang-panjang X____X







Lepas tu, aku cuak yang teramat-amat dengan lelaki yang not independent!
Be a man lah, i mean a real man!
Lelaki sejati takkan biarkan wanita membuat kerja mereka..
Paling cuak lagi lelaki-lelaki yang tak boleh hidup tanpa mak a.k.a anak emak. Aku maksudkan disini, lelaki yang masih memerlukan orang lain yang membuat keputusan untuk dia. Sampai bila??!




Perokok?? yup2x.. berlaku pembaziran dan akan berlaku masalah kesihatan.
Bau asap rokok tu busuk! tak tahan hidung aku terhidu bau tu..
kalau dapat jodoh yang perokok macam mana la tu ea??
harap-haraplah tak. Amin~








nota coklet : semoga hari-hari mendatang akan menjadi lebih baik dan bermakna.. Amin~



A picture of something I want to do before die

Soalan seterusnya = benda yang aku nak buat sebelum aku mati..eh, meninggal [lebih sopan kan ;p]


kalaulah ada rezeki, aku nak menunaikan haji.
Amin~






nota coklet : tertekan dengan bl0gger problem beberapa hari tu X____X



Wednesday, May 11, 2011

How I hope my future will be like

Soalan untuk hari ini = apakah harapanku untuk masa hadapan kelak??


harapan yang pertama, adalah pada masa depan kelak aku dah berkahwin.. ~,~
siapalah nak hidup bujang selama-lamanyakan. Nak juga peneman sehidup-semati, i mean husband la..ngeeh~




seterusnya, nak ada anak sendiri yang kiut miut a.k.a comel lotte!
siapalah yang nak berkahwin tapi taknak cahaya mata kan?? kang suram je rumah tangga korang.




nak memiliki rumah sendiri.
eh, sepatutnya ni harapan yang pertama [erm, ye ke??]..takpe lah malas dah nak arrange balik..hehe
tapi bukanlah nak rumah yang sebijik dengan gambar kat atas tu, tu adalah hiasan semata-mata ea >.<




selain tu nak memastikan yang aku akan sambung belajar.. tuntutlah ilmu selagi boleh, right peeps??



err.. rasanya dah cukuplah ni.. X____X








nota coklet : semua gambar yang diguna pakai diperolehi dapi mr.google ea ^____^




Short term goals for this month and why

Assalamualaikum korang..hehe Sepatutnya soalan ni kena jawab kelmarin tapi tak dapat online derr..hoho

Apakah matlamat aku bulan ni dan kenapa??

erm.. matlamat untuk bulan ni adalah nak menghadiri majlis perkahwinan bestfren kawan sekerja di ofis..tehee ^____^

kenapa?? sebab dah kawan jemput jadi takkan lah tak pergi pula kan3x?? karang aku kahwin dia taknak datang la pula..hehe

oh ya, pernah buat entri pasal si m0on ni sebelum ni.. dijemput terjah-terjah yaw.. >.<


ni entri terbaru pasal dia..


entri sebelum >>








nota coklet : sedang berkursus.. >.<"




Monday, May 9, 2011

Day 15 | Something I don’t leave the house without

Assalamualaikum korang. Jawab tandanya sayang, tak jawab dosa tau.hehehe Happy2x monday all~

soalan untuk hari ni, benda yang aku wajib bawa ketika keluar rumah..



Selipar!
ye lah, cuba korang keluar guna kaki ayam je [tiada pakai selipar / kasut], nanti tak pasal-pasal kena cakap / cop crazy a.k.a gila kan3x?? korang nak? aku taknak! muehehehehe







nota coklet : Lama x buat bw banyak-banyak tau X_____X



Sunday, May 8, 2011

A TV show currently addicted to ...

sebenarnya banyak TV show yang aku suka tengok macam Oprah, American Idol, tapi last-last buat pilhan ni la..rancangan Just for Laugh. Rancangan ni dorang mengenakan orang pastu lawak gila..muehehehe okey2x, I stop typing and wacth + enjoy this video k.. ^___^


enjoy watching peeps!






 







nota coklet : kalau di Malaysia ada rancangan macamni, aku berdoa dan berharap takkan terkena perbuatan nakal dorang ni..hahahaha





Saturday, May 7, 2011

A picture of My favourite artist ??

http://yooahinhaven.files.wordpress.com/2010/11/1024_armani14-12.jpeg
OMG.. he's so seksi maa~

wanna know more about him?? just search Yoo Ah In in my bl0g ya ^___^
fall in l0ve with him when seeing him act in Sungkyunkwan Scandal.

Very like his character at that drama ^.^  




http://3.bp.blogspot.com/_-4y8co-CF44/TRHp3dwiRFI/AAAAAAAAAHk/540y6gdNKQ8/s1600/YOO%2BAH.jpg



he's l0oks cute whatever what his dress in.. err..really??
?___?


Animated
whatever~
still lubb him..LOL





nota coklet : waiting for his new act or movie or drama X_____X



 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat