Sunday, March 27, 2011

Hendak Mencari PUBLISITI ??

Publisiti 0h publisiti.. Macam2x manusia buat ni just nak cari publisiti kan?? toksah la tengok para artis, orang biasa2x pun nak publisiti juga tau. Meh kita tengok hasil galian yang telah ku temui,hehe

DUNIA HIBURAN

>POSITIF; para artis turut serta dalam membuat amal kebajikan, beri sumbangan derma, ikut jualan amal. Nampak macam sah2x join cari publisiti kan, tapi its okey sebab benda baik kan??

>NEGATIF; para artis mengenakan pakaian yang seksi meksi untuk perhatian la tu.. producer ka, pihak majalah ka, pihak media ka..hoho



DUNIA POLITIK

>POSITIF; pemimpin menjelajah ke marata tempat dengan tujuan nak tengok keadaan rakyat. Even banyak buang duit tapi sekurang2xnya dia tau keadaan rakyatnya kan?? ngeeh~

>NEGATIF; kalau dah dapat faedah dari sesuatu parti tu mula la memburuk2xkan parti yang diikutinya tu. Pastu siap keluar parti lagi..

ceh~ pa pun,I hate politik! kuikuikui



DUNIA KAMPUNG

>POSITIF; bila ada je majlis2x @ jemputan kat kampung tu, dia mesti attend siap menolong lagi apa yang patut..;)

>NEGATIF; menjadi wartawan yang tak berlesen di kampung dengan menyampaikan berita2x sensasi yang terjadi dekat kampung dia tu. Pastu tebih teruk lagi jika kesahihan cerita tu belum dapat kepastian.



DUNIA BANDAR

>POSITIF; menjadi seorang yang berjaya dekat bandar, dan membanggakan sanak saudara. Mestilah namanya disebut-sebut nun kat kampung tu kan sebab menjadi seorang yang berjaya o.0

>NEGATIF; bila kehidupan di bandar merubah personaliti diri, mula terpengaruh dengan aktiviti yang tak sihat. Ni menjadi femes tapi menjurus kepada berita yang tak baik la..hurm



DUNIA BL0GGER

>POSITIF; bila para bl0gger berkongsi pendapat dan share2x tips-tips bloging, isu semasa. Buat segmen, contest2x dan giveaway.. best!

>NEGATIF; kalau ada bl0gger yang kemaruk sangat nak cepat naikkan nama bl0g dengan letak gambar2x yang tak senonoh dekat bl0g @ buat cerita yang panas tapi kosong[err..korang faham kan??]



DUNIA FACEBOOK

>POSITIF; bila akaun fb digunakan dengan sebaiknya untuk mencari kawan2x lama dan mempromosikan bl0g^^

>NEGATIF; jika facebook digunakan secara tidak senonoh. Upload gambar yang mencolok mata. Nak HOT lagi, asal bergaduh dengan someone, terus2x publish @ tembak orang tu dekat facebook. Tapi yang peliknya, just berani dekat alam maya tapi relitinya KOSONG..





nota coklet : peningnya kepala + sakit perut dan tekak. Suara pun macam menangis ja.. [demam =,=]








2 insan doakan kebahagiaanku:

Farhana Jafri said...

yeah.. btul tu!! smua bnda ade pro and kontra ny.. so, cri la yg positif :) nice entri.. love it! ^^

Qaseh dalia adelia said...

so kena fikir ke arah positif ..chaiyok2

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat