Friday, January 28, 2011

saya ATM, saya BUKAN pencipta duit!

kelmarin nak pi cucuk duit kat ATM di UiTM ni tapi tu ATM tarak duit. besalakan, gaji sudah jadi faham2xlah kenapa ATM tu dah k0s0ng.. jadi ambik keputusan masa pulang dari kerja tu baru pi cucuk duit kat politeknik.

dipendekkan cerita, tunggu la giliran nak cucuk duit ni. Barisan yang sedia ada makin bertambah dan terus bertambah sebab orang yang sedang cucuk duit tu nda pandai siap2x.. t'keluar dia punya kad tu, dia kasi masuk lagi balik, begitula aktiviti dia kat ATM tu sampai keluar resit bank tu dah 7 keping dah ah. kalau lah ATM tu boleh b'cakap, mesti dia kata " sudahlah tu! aku ni hanya ATM, bukan pencipta duit!".. hahaha

sampai ada suara-suara sumbang cam di bawah ni;

" ei, lama lagi ka dia tu ?? "

" mungkin dia ada 7 kad tu "

" jangan2x dia lupa pasword kad dia tu "

last-last dia larik jugak dari tu ATM b'serta resit-resit dia yang banyak tu N with note rm10. RM10??!! gitu lama2x dia melekat di situ rm10 je dia ambik ?? ..cam lawak pun ada tapi diam-diam je, tapi terdengar suara sumbang kat belakang, " ei, lama-lama dia di situ sepuluh hengget jak dia pi ambil ??? "
dengan secepat kilat syuwai pusing dan tengok muka empunya suara sumbang tu.. saling berpandangan, dan ketawa kami pun meletus. ye la, rupanya bukan syuwai je yang perasan kejadian sepuluh ringgit tu..haha

ish2x, kalau sudah cek dalam akaun tu belum lagi ada duit, jangan la paksa tu mr.ATM, kesian dia..

 
"tolonglah, saya tidak bersalah jika dalam akaun anda tidak mempunyai wang!" ATM
 
p/s mungkin orang tu ambik rm10 untuk cover kemaluan eh, malu dia tu..hehe
 
p/s kalau lah kad korang da pr0bs dengan ATM tu, lepas try 2-3 kali masih x dapat keluarkan duit, berilah peluang yang lain dulu, baru try lagi balik. kesian kat sepa-sepa yang m0 cepat tu >.<
 
 

6 insan doakan kebahagiaanku:

Nismo BluebirD said...

hahhaha...tu la pasal...maybe dia ingat orang dah masukkan gaji bulan lepas kowt..^^sabau je la dik.....^^

http://dolphinpenguin.blogspot.com/2011/01/nasihat-adat-menjadi-pekerja-1.html

Fariq said...

selalu gak jadi tunggul menunggu orang hanya nak check balance je dlm akaun,, huh,,

Bila Blogger Adalah Seorang Pelajar

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

aduhaiii..org cmni la yang melambatkan masa org len...haha

syuwai said...

@ nismo

memang pun b'sabar..hehe

syuwai said...

@ Fariq

tu la pasal.. paksa jadi tunggul yang tidak berbayar kijap..adess

syuwai said...

@ k. atikah

betul tu!

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat