Thursday, January 6, 2011

berlagak pandai .. ter0r betul kerr ??

sepa2x p0wn x suka orang yang berlagak lebih2x tu kan, bet0i tak ?? .. misalnya, orang pandai itu, dia lagi lah terlebih pandai buat tu .. jangan ingat diri tu dah bergelar student `U' bermakna dia dah b0leh berbangga2x.. bangga tu tak salah cuma t0l0nglah jangan terlalu act !.. kalau c0urse yang dia masuk tu p0wer punya c0urse takp0 la jugak.. ni hampeh ! 

tapi da jugak yang sem pertama bukan main lagi inn0cent dari segi gaya2x, pemakaian, N pertuturan pun halus2x.. naik jak 1 sem lagi sudah perangai tu berubah macam nak muntah.. du'ui.. sedar2x la diri tu sikit.. baru study, belum cnfrm lagi dpt kasi tamat kan pengajian tu... if tamat pengajian pu, belum cnfrm dpt kerja.. macam la main petik jari jew carik kerja sekarang ni..


then, setelah terbukti, student `U' ni lagi susah nak kena kasi faham, mengalahkan budak tadika.. kalau b0leh nak buat rules dorang sendiri.. ye lah, orang pandai sudah kan mana la durang m0 dengar cakap or arahan orang yang x pandai ni..

tapi pensyarah pun apa kurangnya.. baru jadi pengarah k0ntrak / sambilan dah act mengalahkan pengarah `U'..adesss.. macan nak kena layan bagai kerabat diraja la pulak !.. ada pulak pensyarah tu sampai lupa asal usul dia sudah.. ni pula kes orang dah terlebih pandai jadi nak buat apa la m0 pandang2x orang2x kat bawah tu kan..

ni la pa yang kami nampak & terjadi sendiri kat kami sebagai libry assistnt ni.. yup, libry assistnt jew.. pkrjaan ni xla hebat cam pkrjaan kamurang.. s0b2x.. tp bangga dpt 0ffr ni masa duduk ambik STPM tp berjaya jugak tamatkan exam stpm ngan 3 p0inter jew N da jugak ambik MUET tp dapat band 3 jew..huk2x.. jadi masa kerja tu umr still 19 tahun.. seni0r2x syuwai krja sini ni la durang si m0on, j0y nurin, & din0t0si nakata

sambung belajar ??..mesti la nak tapi b0s kami ni da masalah jiwa sikit [macam banyak!]..hak2x..

10 insan doakan kebahagiaanku:

Amni said...

betul2! memang ramai je perangai macam tu.. macam hampeh je... huhuhu.... nak2 student u habis blajar pon sama.. tak reti hormat orang tua.. budget dah de degree bagus sangat ke? adehhh... emosi lak... hahaha... sebab pernah jadi kat depan mata.. tu yang jadi cam nyampah je... hehehe...

mOoN said...

memang tu...beberapa tahun keja cni,, mcam2 gelagat yg drg kasi pamer...memang org bajet 'pandai' macam tu kut...

syuwai said...

@ amni

rilek2x..hehe tp bet0l tu.. jangan la terbiasa dengan perangai act tu, berd0sa if terbawak sampai mati..[kasar betul kew??]

p/s kasi d0a2x m0ga d0rang brubah jak la

syuwai said...

@ m0on

betul tu.. kita ni tahan `sabar' jew layan karenah durang ni x.x

hans said...

hohohoho
macam2 hal kan

P/S : Bersama Hans di Restoran Keluarga Anda - Yankies Hut

syuwai said...

@ hans

yup2x.. x.x

Joy Norin said...

drg ingat drg jak pernah rasa jd student u bh tu...

syuwai said...

@ joy Norin

tu la pasal.. d0rang ingat kamu2x tu bkn lulusan u kaly o.0

Shino said...

2 smua pngaruh rkn 2...tp kn, ade gk yg da mmg cmtu...ble sem 1, ikt skema sket sbb sdr dri yg bru lg kn...tp ble da bese, smua skema da hlg da...ntah ke mne...

ShinoXyuna

syuwai said...

@ shino

yup2x..bet0i sngat tu

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat