Monday, January 17, 2011

kuiz pandai makan tapi tak tau masak

http://1.bp.blogspot.com/_vlImlT32iGM/TTNPn66plZI/AAAAAAAAAp4/p3SEzwn5TWc/s1600/scsnack.jpg 
^ nak j0in ?? klik the header ^

ni segmen dari en. nakal..h0h0
makanan first yang syuwai masak macam nasi g0reng la.. ad0i, x brape ingat la.. masu tu kecik lagi.. dalam um0 6, 7, 8 tahun la gtu.. masa tu kurang tinggi jadi guna kids chair la jawapnya.. kunun2x nak t0l0ng my mum masa tu..haha oleh sebab x-cited nak tol0ng my mum benarkan gak masak tapi dia jadik my assistant la.. ala, senang jew masak nasik g0reng ni, main baling2x jew ramuan2x tu kat kuali pastu kacau2x.. finish ! 

kembang kempis my idung kena pujik masakan I sedap ??!! OMG, bangganyer~
miahahaha..

File:Nasi goreng Chinese style.JPG
gambar hiasan okey !

tapi yang paling syuwai ingat masa buat biskut makmur.. nampak resepi biskut mo gak cuba la lagipun ingredient2x tu mintak sponser je kat my dad masa tu. sekali dig0dek2x semua bahan2x tu, bulat2xkan dia, pastu pi bakar + taruk gula2x, rasa macam semacam pulak biskut tu.. m0 rasa x b0leh, ye la masa tu bulan p0sa.. dengan rasa ringan hati syuwai ringankan tangan tuk membaling makmur tu ke dalam singki yang k0s0ng sejauh 2 meter dari syuwai..

pecaya @ tidak, makmur tu langsung x calar !..muehehehe

oh n0 !.. last2x, call my aunt mintak resepi yang betul dari dia..haha

p/s berjaya gak buat makmur tu yew, sedap apa !.. hehe
moral: pa yang ada kat buku resepi tu x semestinya betul !..ngeeh~

hampir t'lupa jawapan kuiz :

1. B (nak jawab santan tapi if teda kacang, bukan lah bubur kacang tu kan3x? hee)

2. D (betulkan~??)

3. B (MSG tu ajinamoto tapi kalau jenama barang ni rasanya B la, even x pernah guna >.<)

4. A (jawab A sebab nasi tu ditanak, bukan dimasak. underst00d??!)

5. B (ni memang bangang if sepa x dapat jawab..ish2x)

6. B ( x pernah try plak ni ~,~ )

sekian~


4 insan doakan kebahagiaanku:

! Encik Nakal ! said...

dapnya nasi goreng~~nakai lapar terus ni~~hahaha

nice

tq join~~nantikan keputusannya~~hakhakhak

syuwai said...

@ en. nakal

yup2x..

ternanti-nanti ni..ngeeh~ ;p

mr.syazwan said...

sedap ke???

cuba post sini jap nak rasa

=_=

Sharinginfoz said...

makan tetap makan

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat