Wednesday, January 19, 2011

Apakah maksud tahi lalat anda ??

tiba-tiba nak share pasal ni...hehe
ada orang yang tidak suka ada tahi lalat tapi da jugak yang kata itu pemanis, rugilah sepa yang takde tahi lalat ni.. k0n0n la, orang tu cakap..
cerita-cerita pasal taik lalat ni, da orang kata setiap taik lalat kita tu ada tafsiran dan makna tersirat.. bet0i ke ?? terus gatai la tangan nak search pasal si taik lalat ni..
pastu nak share la apa yang syuwai jumpa ni..hee

happy readings all~


Anda memiliki tahi lalat di tubuh Anda. Perlu Anda ketahui konon tahi lalat yang ada dalam tubuh Anda memiliki makna baik bagi kehidupan Anda, sifat Anda atau tentang lainnya. Nah mau tau makna tahi lalat di tubuh Anda, berikut ramalannya :

* Ubun-ubun – Tamak akan harta benda, jahat dan jahil
* Unyeng-unyeng – Banyak akal, pendiam tapi cerdas
* Kepala bagian belakang – Dapat dipercaya, pemberani dan sabar
* Kepala sebelah kanan – Banyak rezeki
* Kepala sebelah kiri – Wataknya buruk
* Dahi kanan atau kiri – Wataknya buruk
* Dahi tengah-tengah – Pandai dan baik hati
* Pelipis kanan atau kiri – Banyak rezeki
* Kelopak mata atas kanan/kiri – Pandai membawa diri
* Kelopak mata bawah kanan/kiri – Sering menderita
* Ujung mata kanan/kiri – Dapat dipercaya dan pendiam
* Pangkal hidung – Pandai dan baik hati
* Alis kanan – Suka menolong
* Alis kiri – Dicintai banyak orang
* Hidung – Banyak rezeki
* Hidung bawah – Pandai bicara, banyak rezeki
* Bibir atas – Cerdas, banyak rezeki
* Bibir bawah – Baik hati
* Pipi kanan/kiri – Dermawan
* Pipi tengah – Disukai
* Ujung mulut kanan – Pandai bicara
* Dagu – Pandai bicara dan jujur
* Telinga kanan – Keras dan mudah marah
* Telinga kiri – Pandai dan jujur
* Leher depan – Bijaksana
* Leher belakang – Kecil hati, putus asa
* Bahu kanan – Pendiriannya teguh
* Bahu kiri – Pikirannya selalu ruwet
* Buah dada kanan/kiri – Nafsunya besar
* Antara buah dada – Baik hati
* Punggung – Dapat dipercaya
* Tengah perut – Dapat dipercaya
* Pinggang – Jujur dan tabah
* Pantat – Sering menderita
* Pangkal paha – Tangkas dan banyak rezeki
* Kemaluan – Nafsunya besar
* Lutut depan – Kuat berjalan
* Lutut sebelah dalam – Hatinya tidak tetap
* Betis – Dapat dipercaya
* Tulang kaki kanan – Pemboros
* Tulang kaki kiri – Pemberani
* Pergelangan kaki – Kuat berjalan
* Tumit – Tidak dapat dipercaya
* Jari-jari kaki – Suka bekerja
* Lengan kanan/kiri – Suka bekerja
* Telapak kaki – Baik hati
* Telapak tangan kanan – Pandai menyimpan harta
* Telapak tangan kiri – Pemboros
* Telapak belakang – Kuat kaya
* Ujung siku – Baik hati
* Siku bagian dalam – Selalu tabah
* Jari-jari tangan – Banyak rezeki
* Pergelangan tangan – Pemboros

12 insan doakan kebahagiaanku:

mr.syazwan said...

alo napa penerangan dia x berno ssh sikit

wan ada no 17 n 20 tu apa??

hehe

syuwai said...

@ mr. wan

no. 17 = dermawan

no. 20 = pandai, baik hati

hee

CIK TOM said...

no 21??hehhee :)

munna said...

kak munna ada banyak kat muka tak terkira...

sissyira said...

salam...

sah syira mmg seorang yang pemboros


melawat rakan yang saya follow :D

nub said...

waa..merata-rata na..hihii

nabila izyani said...

hujung siku baik hati..
kalu buruk siku kat mane?? haha

follow kamu...

syuwai said...

@ cik Tom

adeh.. sya pun x pasti..

@.@ <<= berpinar dah bijik mata

hak2x

syuwai said...

@ munna

wah~

toksah la kira ea..hehe

syuwai said...

@ sissyira

jgnla boros sngat ea..hehe

thanks sudi melawat ^^

p/s lawat ss balik

syuwai said...

@ nub

taik lalat nub bnyak gak ?? o.0

hehe

syuwai said...

@ nabila

erk ?? taktau la pulak..hehe

f0ll0w u back!

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat