Saturday, February 19, 2011

DERITA ADIK NUR UMAIRAH - TOLONG HEBAHKAN

masa sibuk2x buat bw, terjumpa pulak entri membuatkan jiwa wanitaku sangat2x tersentuh..ngeeh~

 
Senyumku tak seghairah; Gerak gaya tidak selincah; Mataku tak seayu; Kicau burung pun tak semerdu; Namun ku punya hati; Juga gayaku perasaan; Hidupku yang begini; Kadar waktu diizin Tuhan


POHON JASA BAIK SEMUA RAKYAT MALAYSIA YANG PRIHATIN UNTUK MENGHEBAHKAN PENDERITAAN ADIK NUR UMAIRAH BINTI MOHD ZAIDI

Nama: Nur Umairah binti Mohd Zaidi
Umur: 1 tahun
Asal: Kampung Padang Kulim, Kedah
Penyakit: Hidrosefalus (kepala membesar)

Bantuan yang diperlukan:
1. Doktor pakar untuk tampil membantu
2. Hospital pakar tampil membantu dengan teknologi perubatan yang ada
3. Pengamal perubatan alternatif diminta tampil membantu
4. Pengamal perubatan tradisional juga dipelawa untuk tampil membantu
5. Bantuan kewangan
6. Semangat dan sokongan moral buat keluarga
7. Hebahan dalam online (Facebook, blog, forum dan lain-lain)

Sesiapa yang ingin membantu keluarga berkenaan boleh menyalurkan sumbangan melalui akaun Bank Simpanan Nasional (BSN) atas nama Norbaizura Dol (ibu adik Nur Umairah) yang bernombor 0711129000100633.

Doktor pakar, pihak hospital pakar swasta, pengamal perubatan alternatif dan tradisional yang ingin membantu boleh berhubung dengan saya seperti butiran di bawah:

Mohammad Rizan Hassan, Setiausaha ADUAN BELIA-MAJLIS BELIA MALAYSIA
+60137733676

Kerjasama semua amatlah kami hargai. Sama-sama kita berdoa agar ada jalan penyelesaian buat adik Nur Umairah. KEPADA ALLAH KITA BERSERAH !!!

~sumber entri ni dari peminat setia Nubhan [Wyna] dan dia tak suruh masuk blog dia if korang tak minat kat nubhan ea. aku?? minat nubhan tu sikit2x je,bukannya fanatik pon.. >.<

nota coklet : mari kita buat 1 entri untuk tolong hebahkan penderitaan yang dialami adik umairah. mudah2xan dengan usaha kita yang seciput ni mampu mendatangkan kebaikan pada keluarga adik tersebut.

13 insan doakan kebahagiaanku:

n u r k i m a said...

kesian la pada dia...semoga dapt rawat penyakit adik nur umairah...amin!

syuwai said...

@ nurkima

amin~

lynda said...

cian dy an.hope ada pihak yg tampil membantu ~~

FariehanIbrahim [LBC] said...

hurmmm, ksian dia. T_T
moga ada pihak yg lyk sudi bantu. aminnn~~

syuwai said...

@ lynda dan fariehan

mudah2xan. amin2x

Anitafasha said...

Memang kesian adik ni.. Tak silap kisah dia ada kua kat Bersamamu..

nur aisya humaira said...

keciannye...huhu

hana said...

simpati nye..
x sampai ati nk tgk..

syuwai said...

@ Anitafasha

ye ke??

syuwai said...

@ nur

kesian.kesian.kesian [ikt cra upin ipin]

syuwai said...

@ hana

betul tu >.<

Qaseh dalia adelia said...

yg masuk bersamamu hari tu ke ni ?
sian nye emmm

syuwai said...

@ Qaseh

x tngk bersamamu pasal kisah hdp dorang ni

=,=

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat