Wednesday, December 8, 2010

jalan-jalan sama family

oleh sebab teda masa nak menaip, baru hari ni ter post kisah ni.. ni berlaku masa hari sabtu, 04/05 tu..hehe b0ring duk kat rmh, ikt la bapa p melawat tapak projek durang di Pitas.. tp sblm ikut jalan2x tu, syuwai bawa c Najwa N the genk p mandi kulam dlu..dia m0 test pelampung baru yG dibelikan..hehe

suka la c najwa tu.. >.<


oh ya, ni trus nak k0ngsikan la da sdikit info yG syuwai jumpa...

~ if kamurang naek kreta, b'jln jauh2x N jalan tu bengkang bengk0k, pernah tak kamu rasa l0ya2x tau rasa pening2x tau rasa cam nak muntah ??
~ tau pun, kalau kamu naek speedb0at tu, pernah tak kamu rasa cam gtu gak ??
~ tau pun, tym kamu naek kapal terbang kerr??

haaaa... if kamurang da rasa cam gtu, tu maksudnya kamurang da gastrik..h0h0 ni tips syuwai tau dari sekuriti yg kerja kat opis bapa syuwai.. dia cakap, petua dia mkn tu pucuk betik, InsyaAllah mual2x dah takkn kuar lagi, maybe dlm 1 thn, 2 thn, tau takkn dtg2x lagi..
hmm.. mimang bnyak petua pakcik tu tp wat masa ni nak k0ngsikan ni jer lah..
N mimang syuwai da gastrik..ngeh3x.. lambat makan lagi sb payah nak cari tempat makan dekat Pitas tu.. bukannya syuwai nak ckp pa la tp mimang kat Pitas tu mundur sangat2x.. kerajaan patut lebih peka tuk membangunkan kawasan2x cam gtu..susahla nak ckp. pekan Pitas tu mcm bukan cam pekan jak..adedei

mula2x nak makan kat sini;


view dia jak cantik tp hampeh .. 
d0rang just menyediakan makanan yG sdh sedia dimasak.
kami tnya la, kalau nak makanan yG g0reng2x ker, seafood ker, boleh ka?
tukang masak tu cakap; "boleh," tp dgn muka yG mencebik.
kami curik2x tngk dapur durang, mak aiii,..punyalah `bersih' huk3x..
trus cancel !

sebab dah kelaparan gyler, kami singgah lagi kat sini [ni tak tau rest0ren pa, sebab tak sempat baca signboard dia];

ni da rest0ren N durang gak menyediakan chalet tuk para pemancing ker, pelanc0ng ker




ok la jugak pat makan ni tp if p tandas, kena angkat air sendri yer.. ahaks


2 insan doakan kebahagiaanku:

mOoN said...

paling senang,, kasi plaster tu pusat bru x mabuk...err,, faham bah kan?memang berkesan owh...dulu sudah try...tapi biasa sdh ni if jalan p Ranau...

syuwai skr said...

@ m0on

faham2x.. hehe m0 di test ni nnti ^^

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat