Friday, October 15, 2010

aPA haiWan peliHaraan feVret Y'all ??

rmai orng yg suka pelihara haiwan2x rumah..tp klu da yg suka pelihara bnda lain kat rmh tu n0 cmmnt ah.. tau suka pelihara binatang2x luar rmh, tau suka plhara binatang buas ??! errr... ok2x.. ni da kes melalut dah ni..hahaha

haaa.. sbnrnya sft pribadi y'all bleh diketahui juz tgk pd bnatang pliharaan y'all.. hehe knp, tak picaya yerr ?? actually, gue dpt fakta aneh ni kat dlm sebuah majalah tmpatan jg.. tp da 4 haiwan jer yg da dlm senarai s0, buat pilihan yg mna anda lbh minat, tau berminat nak pelihara.

1. KUCING


se0rng yg pembersih dan sentiasa berpenampilan kemas. Mempunyai pendirian tegas dLm hal2x tertentu & tdk suka dpaksa2x. jika ingin mlakukan sesuatu, y'all lbh slesa bergantung pada dri sendiri drpd mengharap pert0l0ngan orng lain. Selain itu, y'all jg mmpunyai sifat ingin tahu yg kuat & kesungguhan yg tinggi untk berjaya dlm apa jua pekerjaan.

2. IKAN


se0rng yg matang dan berfikiran jauh dlm membuat keputusan. Sentiasa bersikap rasional dlm apa jua keadaan emosi y'all. Y'all mudah memaafkan kesalahan orng lain. Suka memerhatikan kelebihan & keburukan org lain sebagai pengajarandlm hidup y'all. Yg baik y'all jdikan c0nt0h, yg buruk y'all jdikan pngajaran ntuk mnjadi yg lbih baik.

3. BURUNG


sukakan keindahan & kebebasan. tak suka dik0ngk0ng & dipaksa2x. y'all ingin bebas tanpa kwalan sesaper krna apabila dikongkong y'all akn mmber0ntak sepuas2x hati. silap2x bole cabut lari if kekasih y'all pun kontrol lebih2x. .Hmm.. mkan ati la kekasih y'all tu..h0h0 Y'all juga bnyak menghabiskan masa dgn melancong & bersantai di tempat2x yg menenangkan fikiran jika mmpunyai masa lapang.

4.  KURA2X


dikatakan jenis yg pendiam & tak suka bercampur dgn org. sukakan kehidupan yg ringkas & tenang. Rajin berusaha & bersemangat tinggi dlm setiap perkara. Y'all juga se0rng yg tidk suka campur hal org lain & tak kisah kalau org kata apapun yg buruk tentang y'all. Adakalanya leh jadi sensitif gak tp cuma sekejap jerrr.. pas tu y'all ok balik

4 insan doakan kebahagiaanku:

rafa said...

sugar glider

syuwai skr said...

O.0 ??

LoVe wHiTe RoSe_eJaH said...

ku ska ngn kucing...hehehe...bestnya klu da kucing...sft2 2 da ngn aku...hehehe

syuwai skr said...

tahniahla... tp kucing mimang kiut bangat..>.<

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat