Sunday, May 1, 2011

A photo of an animal I’d love to keep as a pet

soalan untuk hari ni = gambar haiwan yang aku suka untuk dijadikan haiwan peliharaan

dah dia suruh tunjukkan gambar, jadi aku upload gambar baru buat ceciter pasal gambar-gambar binatang tu ea..hehe

first picture !
aku nak sumpah-sumpah comel macam ni..hehe
geram tengok watak dia dekat cerita rapunzel/tangled tu..
beklah, aku tau takkan ada binatang sebegini dekat realiti, tu semua dalam alam maya je..sobsobsob
Kesimpulan = REJECTED!


next picture =>
nak pelihara miaw2x ni.. cumilll bangat!
sebenarnya miaw-miaw dekat atas tu, anak singa..hee~
nak jugak try bela dorang ni..mesti best tu ada singa sebagai pet..kihkihkih
tapi tak tau lah macamna aku boleh dapatkan anak singa di malaysia ni.. ada kena jual ke ah korang??
Kesimpulan = tak tau macamna nak dapatkan anak singa..haha


next picture =>
alolo cumilnya~
geram tengok bulu-bulu dorang yang lebat tu..rasa macam nak peluk pastu cium2x je..muahahaha
ada tengok cerita ke atau dokumentari dekat nasional goe. channel, maybe dia pelihara beruang tu dari beruang tu kecik lagi sebab beruang tu nampak manja sangat dengan tuan dia tu. Jeles I..grrr. bestnya dia dapat peluk-peluk lagi bear tu..
Kesimpulan = susahlah nak pelihara beruang kalau kawasan rumah kecik.. X_____X


next picture again =>
biar betik??!! anjing??
yup2x.. aku kadang-kadang teringin nak pelihara anjing. Best tegok omputih2x melatih anjing2x dorang tu. Aku suka tengok anjing yang mendengar kata tuan dia tu. Nak juga latih anjing aku macam tu..haha
Kesimpulan = ye lah.. aku tau juga binatang tu haram.. ^____^


binatang seterusnya =>
pandaaa...
tengoklah mata dorang yang innocent tu...grrr
macam beruang gak kan3x??
oh ya, sebut pasal panda, aku nak share 1 video lucah berkaitan dengan panda2x ni.. kalau korang tengok, confirm korang rasa macam mau belasah je panda tu..LOL


ish, aku taknaklah panda macam dekat video tu..
Kesimpulan = takut dapat panda macam dekat video tu..LOL


gambar seterusnya =>
dekat semenanjung kena panggil haiwan ni kongkang.. ada ni AC Mizal cecite dekat filem Zombi Kampung Pisang tu.. yang movie first sebelum movie Hantu Kak Limah balik rumah tu..hehe
kalau dekat sabah haiwan ni kena panggil tenduyutung..cumilkan panggilan dia tu..haha
sebenarnya baru juga tau pasal kongkang kena panggil tenduyutung dan buat masa ni yang aku tau bangsa Dusun[di sabah] ja gelar cam tu..
seperti kata-kata Felix af3 tu, tiada tenduyutung yang sempurna..miahahaha
*bukan semua muka haiwan ni sama ka?? lol
kesimpulan = binatang ni suka hidup bebas dalam hutan jadi aku tak sanggup lah nak mengganggu kabahagiaan dia.. ;p


pilihan terakhir =>

model dekat gambar tu si kuntui..hehe
sekarang ni pelihara si kuntui ni je lah.. pernah buat entri pasal dia ni..

Sebenarnya ada ikan dan kura-kura lagi di rumah..hee~
cukuplah sampai sini entri ni, nanti bukan korang nak baca gak X_____X

kesimpulan = beklah, aku akan pelihara binatang yang mudah didapati dan dijaga ^.^"




nota coklet : kita mesti menyayangi haiwan2x juga sebab dorang pun ada perasaan minta disayangi..^___^





4 insan doakan kebahagiaanku:

Mr iZzo (^^,) said...

comel..comelnyerrr


saLam kenaLan...dr segmen Ben! huhu.. nice blog!(^_^)

sudi2 lah lawat kiter plak ye



http://themrizzo.blogspot.com

nub said...

oh yeah panda!

oi x abeh2 ngan video tuh. haha

syuwai said...

@mr izzo

erm, apa yg comel tu ea??

tuan bl0g @ haiwan2x dlm entri ni?/

miahahaha

syuwai said...

@nub

hahahaha...

sebenarnya hang yg buat vidoe panda tu kan??

XD

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat