Wednesday, June 15, 2011

Luahkanlah Perasaan Anda



kadang kala ada perkara tu senang je nak share dengan seseorang tapi ada juga sesuatu perkara tu susah sangat nak luahkan padahal benda tu simple je. Kadang kadang tengok jenis orang juga, ada yang senang je bab meluahkan ni, tak pastilah samada dia mau perhatian, simpati, atau ringankan beban masalah tu. Ada yang kalau boleh tak perlulah share masalah yang dia hadapi sebab kalau nak luahkan pun bukan juga dapat menyelesaikan masalah dia. Tapi nikmat lepas meluahkan perasaan tu seolah-olah berjaya meringankan sedikit beban di bahu tu sebab berjaya meluahkan masalah tu dengan seseorang tapi korang mesti berhati-hati masa nak ceciter masalah korang tu terutama yang berbentuk peribadi sebab kalaulah terkena dengan orang yang tidak boleh `pakai', naya korang!

Kesimpulannya, don't judge a book by its cover. Jangan menyangka orang lemah itu bodoh, orang kaya itu pandai, muka gangster tu jahat, orang happy go lucky tu bahagia, orang pemarah tu pendendam, pendiam itu sensitif dan seumpamanya. Renung-renungkanlah dan selamat beramal..*tiada kaitan..haha






nota coklet: haiyyssshhh.. kadang-kadang sesuatu benda tu susah betul nak luahkan or ceciter.. biarlah terus terbuku di hati sampai sang hati berjaya berjumpa dengan pendengarnya



8 insan doakan kebahagiaanku:

mOoN said...

sang hati = syuwai...
pendengarnya = adakah UPSI itu?

hahahaha...

apapun,, banyakkan bersabar..

alyajane said...

betol2 ade perkara yg boleh dikongsi ade yg x boleh huhuu.. tapi saya kalau nak ringan kan beban luahkan dalam blog tapi xkan ceritakan dgn detail sgt lah huhuhu bukan nak meraih simpati namun nak mengurangkan stress huhu

misscha said...

ye betul...kena ati2 juga kalau nk bercerita ,takut tercerita pd salah org....

yg hepi go lucky x semestinya bahagia itu sgt betul..

syuwai said...

@m0on

erk?? wakakakaka

syuwai said...

@alyajane

masing2x mesti ada cara tersendiri nak kurangkan stress tu kan.. jangan lakukan sesuatu yang memudaratkan diri sendiri dah la ^^

syuwai said...

@misscha

terima kasih kerana bersetuju denganku..hehe

nelly said...

mendalam maksudnya ni ~

syuwai said...

@ nelly

memang >.<

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat