Thursday, February 2, 2012

BONGGI Masyarakat Etnik Sabah

Assalamualaikum semua~

hyep korang..hehe lama tak update blog.. tiada idea kot tapi kalau rindu-windu I bolehlah jenguk2x blogshop I dekat sini http://azyscollection.blogspot.com/..hekhekhek :badjet ada orang rindu letteww ;p

Kelmarin ada kawan kerja tu tanya pasal bangsa Bonggi [masa tu dia sedang baca 1 artikel tentang Sabah dekat internet].. Adakah bangsa bonggi tu = bugis..?? Actually, even aku ni Sabahan tapi seriously, itu first time aku dengar bangsa tu..hee


apa lagi, terus jari taip laju-laju dekat keyboard mau search bonggi dekat mr.google.. dan inilah hasil carian aku.. jom baca!



ooowwhhh.. gitu pula cerita tentang bonggi ni..hehe Banyak perkara menarik di Sabah ni.. dengan banyak tempat menarik untuk dilawati, pelbagai kaum etnik yang ada, dan tak lupa juga terdapat pelbagai jenis makanan yang korang boleh test-test gitu..ngeeh~ 

yang latest sekarang Sabah dah ada rumah terbalik y'all.. ingat kat negara omputih je ada?? ;p jom tengok page rumah terbalik ni dekat sini http://www.facebook.com/pages/Rumah-Terbalik-The-Upside-Down-House-in-Borneo/129133930503931?sk=wall






nota coklet; kehadapan anda2x yang disayangi.. tolong celikelike page I ni yaw.. ;p http://www.facebook.com/AZYcollection

10 insan doakan kebahagiaanku:

sitihanisahali said...

seriously teringin sgt nak pergi sabah.nikmati keindahan alam semula jadi.hehe :)

Amiirah-Cassan said...

serious, aku pun first time dengar , hahaha

[PCL] said...

serius, baru tahu pasal rumah terbalik tuh..

salam singgah sini.

ecadwinkyasha said...

1st time la dngr bonggi ne..means bonggi ne masyarakat dusun islam la bha kan?...
mau betul pg the up side down tue.haha

zalin onceitalk said...

itu la keunikan Malaysia..=)

Penggemar Coklat said...

@sitihanisahali

jom ah..hehe best~ !!

<=boleh jadi tourist guide..hehe

Penggemar Coklat said...

@Amiirah-Cassan

miahahaha.. kita serupa~ ;)

Penggemar Coklat said...

@[PCL]

jom kita jenguk rumah tebalik tu..hee

Penggemar Coklat said...

@ecadwinkyasha

maybe la eca..hehe

tu lah, aku pun mau pi tu @,@

Penggemar Coklat said...

@zalin onceitalk

yup3x.. ;)

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat