Tuesday, December 6, 2011

Sang Anjing dan bayang-bayangnya!

Assalamualaikum dan salam sejahtera wahai pembaca blog =)

Korang pernah join pertandingan bercerita? Aku pernah.. *bangga jap..kahkahkah



First aku join masa tu aku darjah 1.. cerita sang anjing dan bayang2x nya.. Dapat no.1.. biarpun masa tu aku selesema, pastu masa bercerita hingus aku meleleh-leleh tapi aku berusaha buat persembahan yang terbaik.. berbaloi-baloi aku biarkan hingus tu meleleh! ahahaha..

second aku join, masa aku darjah 5 tapi tiada nombor.. masa tu cikgu kesayangan aku yang suruh join, aku penuhi kehendak dia je tapi malangnya aku kalah sebab ketiadaan prop.. ikut pertandingan masa tu pun guna baju sekolah je..ngeeehhh~ pelajar lain semua pakai baju lawa2x, siap bawa prop lagi tau..

pastu aku join lagi masa aku darjah 6. Ini aku betul-betul jadi bidan terjun tak terlatih sebab kawan aku yang sepatutnya join tu tak turun sekolah sebab sakit jadi cikgu aku suruh aku ganti.. asal ada wakil dia kata. Adeh.. aku pun meng'iakan je. Pikir-pikir nak ceciter apa dengan audiens, aku bantai cerita sang anjing & bayang2x tu. Yang lawaknya, ada peserta darjah 2 tu bawa cerita sama dengan aku! what a shame! wakahkahkah

Nasiblah aku dapat no.2, tertutup juga malu tu.. tmpat first tu kawan kelas aku gak [setiap kelas mesti ada wakil 2 orang-seorang lelaki, seorang perempuan].. Dia bawa cerita pasal sejarah-sejarah lagi tew..hohoho


nota coklet: memang aku selalu antara pelajar harapan cikgu-cikgu..kahkahkah *ketawa bangga sampai nak kena lempang! tapi masalahnya kalau aku aktif, pelajaran aku pandai merosot..hukhukhuk

2 insan doakan kebahagiaanku:

zainab_baniaz said...

A'salam.. huhu.. kisah semasa kita kanak2 memang tidak dapat di lupakan.. begitu jugak dengan saya..

Penggemar Coklat said...

betul tu..hehe

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat