Tuesday, November 15, 2011

2 Days & 1 Night


2 Days & 1 Night ni sebenarnya sebuah rancangan Korea. Rancangan ini berbentuk hiburan disamping memperkenalkan tempat-tempat menarik yang mereka lawati. Namun, disetiap episod mereka akan dikenakan beberapa syarat dan denda jika kalah. Misalnya mereka dikehendaki mencari bendera tersembunyi di kawasan tempat menginap mereka dan siapa yang gagal menemuinya tidak akan diberi makan. kadang-kala dorang juga menjemput beberapa artis [korea juga la] untuk menghangatkan rancangan dorang ni. Lawak, best, gerenti sakit perut menonton rancangan ni. Sesuai ditengok semua peringkat umur =)

kalau yang badjet orang puteh tu, sila teruskan bacaan ke en.wikipedia ni ya.. <=tekan-tekan :)




nota coklet : confirm hilang stress nengok rancangan ni.. XD

12 insan doakan kebahagiaanku:

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

ce citer berkonsep mcm ni dibuat dlm versi malaysia.

pergh!!...
gerenti menerima kutukan yg membina...haha

sebab utama show mcm tu best sebab budaya korea tu sendiri..sweet2 je. cute dan sopan2 santun gitu.

tak mcm retis mesia yg ..ermm.malas nak ulas..

heee

to my blog - Acapsuur (>,<)

misz sheyla said...

dulu kat kampung selalu layan...yang gemuk tu kelakar gile..bhahahahaha tapi skang dah x dpt tgok...kt kl xde astro.. TT__TT

AmyZana said...

dah lame x layan crite nih
Lee Seunggi ade lagi ke ?

ieyza afieyna said...

xminat citer korea..hee

Cik Aien said...

kitorang selalu tengok 1 family :D Hodong!

Penggemar Coklat said...

@ asyrafNAKjadiLEBIHbaik

tak perlu ulas lah.. faham2x..

hehe

Penggemar Coklat said...

@ misz sheyla

betul tu!

rasa macam nak lempang je..ahahaha

Penggemar Coklat said...

@ AmyZana

masih2x.. cute ja dia dalam rancangan tu..hehe =)

Penggemar Coklat said...

@ ieyza afieyna

ni bukan cerita/drama korea tapi berbentuk rancangan hiburan.. best!

cecetry tengok! hehe

Penggemar Coklat said...

@ Cik Aien

yup.. sesuai tengok bersama keluarga =)

Woofer Storm said...

teringin nak pergi korea..korea bnyk tempat menark ni..grrr

follow sini^^

eija muslimah said...

sy peminat tegar 1n2d tpi sume episode yg didownload hmpir lebih 50 sumenye da ilang :P hua. sedih r. so, bole tlg tk?? :)

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat