Friday, July 1, 2011

Kasut Tumit Tinggi Vs Kesuburan Wanita

Kasut tumit tinggi a.k.a high heels.. memang cantik + bergaya kalau dipakai.. *err..untuk para wanita la ea* tapi rupanya pemakai yang memakai kasut bertumit tinggi akan menyukarkan si pemakai tu menimang cahaya mata.Pakar kesihatan dan kecergasan, Dax Moy berkata, gaya berdiri yang tidak seimbang setiap kali memakai kasut bertumit setinggi 12.7 sentimeter memberi kesan kepada organ dalaman dan kesuburan wanita. Selain tu, rekaan kasut tumit tersebut boleh menyebabkan rambut gugur. Seterusnya, kedudukan pinggul cuba ditolak ke depan oleh pemakai membolehkan isi perut bergerak ke depan, menimbulkan keadaan yang ramai wanita menyangka ia adalah perut buncit.
Lepas tu mulalah gegurls *para wanita* sibuk memakai korset untuk menampakkan diri tu langsing. [Visceroptosis ialah keadaan pernah dideritai wanita memakai korset atau barut dan kini ia tidak lagi menyakitkan pinggang sebaliknya menjadikan kaki sebagai mangsa.]

Dax Moy menambah lagi, paling penting ialah masalah besar yang berpunca dari pemakaian kasut bertumit tinggi berkaitan dengan kesuburan, kitaran haid dan fungsi bahagian atas tubuh.
Kesimpulannya =>

Risiko kasut tumit tinggi ;

~ Menjejaskan peluang mendapatkan anak

~ Punca rambut gugur

~ Kasut tumit berukuran 12.7 sentimeter boleh jejaskan organ dalaman dan kesuburan wanita

~ Sebabkan leher, lutut, sendi, tulang belakang, bahu menjadi sakit Boleh sebabkan pening kepala, gangguan haid
nota coklet: baru tau pasal info ni, jadi nak sharing2x ngan korang~ ^___^1 insan doakan kebahagiaanku:

aizamia3 said...

sesekali oklah tapi janganlah setiap hari dan untuk tempoh jangka masa yang lama..

 

Copyright © 2011 Reserved to Bukan Cerita Tentang Coklat Design with love by CikBulat